Zadobio teške tjelesne povrede

Detalji sinoćnje pucnjave na Breci: U Ramiza Brajlovića ispucao pet metaka

Hronika 28.08.19, 20:24h

Detalji sinoćnje pucnjave na Breci: U Ramiza Brajlovića ispucao pet metaka
Kako se saznaje, ovdje se radilo o klasičnoj sačekuši namijenjenoj za Brajlovića

 

U sinoćnjoj pucnjavi na Breci u ulici Hamida Beširevića, teško je ranjen Ramiz Brajlović. Prebačen je na Kliniku urgentne medicine (KUM). Nakon prvih i šturih informacija, da je ranjen, iz policije su objavili da je sinoć u 21 i 40 sati, obaviještena II PU da je u ulici Hamida Beširevića, općina Centar Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom je povrijeđen R. B., rođen 1970.godine, nastanjen u Sarajevu, prenosi Avaz

 

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju.

 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Kako se saznaje, ovdje se radilo o klasičnoj sačekuši namijenjenoj za Brajlovića. U Brajlovića je ispucao pet metaka. Ranjen je u ruku, kuk, stomak, pluća... Spasilo ga je njegovo jaukanje i svjetla koja su se upalila u zgradi u kojoj živi. Počinioc je pobjegao a policija još uvijek traga za njim.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI