UPALA NEPOZNATA LICA

Skandal u Parlamentu BiH: OSA će izvršiti protivslušni pregled... Šta se dešavalo tokom kolektivnog godišnjeg odmora?

Front 26.08.19, 15:37h

Skandal u Parlamentu BiH: OSA će izvršiti protivslušni pregled... Šta se dešavalo tokom kolektivnog godišnjeg odmora?
Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović kazao je da će Kolegij podnijeti informaciju Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) o onome što se dešavalo tokom kolektivnog godišnjeg odmora

 

 


Na Kolegiju Sekretarijata Parlamenta BiH koji je održan zbog skandala sa ulaskom uposlenika nepoznatih privatnih firmi koji su poskidali plazma ekrane iz sala Parlamenta i boravili u server sobi bez ikakvog odobrenja za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora, donesena su dva zaključka.  


Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović kazao je da će Kolegij podnijeti informaciju Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) o onome što se dešavalo tokom kolektivnog godišnjeg odmora.


„Tražit ćemo od SIPA-e da u skladu sa svojim ovlaštenjima utvrdi ima li tu krivičnog djela“.


Također, drugi zaključak je da se od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela zatraži kontradiverzioni pregled svih prostorija gdje su boravili uposlenici firmi koje nemaju ugovorni odnos sa Parlamentom.


„Od OSA-e ćemo zatražiti da uradi protivprislušni pregled posebno u server sobi gdje su bekapovani svi podaci“, kazao je Vehabović.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI