Ministar sigurnosti BiH opet 'tvita'

Nemoj da se pokolebaš: Mektić pozvao Dodika da održi riječ i ukine nadležnosti SIPA-e i Tužilaštva BiH

Front 26.08.19, 09:32h

Nemoj da se pokolebaš: Mektić pozvao Dodika da održi riječ i ukine nadležnosti SIPA-e i Tužilaštva BiH
Dodik je u nekoliko navrata ponovio da će Srpske povući radikalne mjere ukoliko se ne ispoštuje raniji dogovor trojice lidera –SNSD, SDA i HDZ BiH o formiranju Savjeta ministara do 5. septembra ove godine

 

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić pozvao je srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika da održi datu riječ i nakon 5. septembra uspostaviti prvobitni dejtonski sistem i uređenje BiH. Mektić je na svom tviteru komentarisao raniju Dodikovu izjavu u kojoj je kazao da će, ukoliko ne dođe do formiranja vlasti na nivou BiH do 5. septembra, ukinuti sistem indirektnog oporezivanja, te nadležnost Tužilaštva BiH i SIPA na teritoriji Republike Srpske, kao i poništiti sve nametnute odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice.

 

– Naravno da to poštujemo. Ali, 5. septembra si najavio rasturanje vojske, indirektnog oporezivanja, SIPA, Tužilaštva BiH, a nešto ti ne vjerujemo pošto često mijenjaš mišljenja i stavove. Očekujemo da ostaneš od riječi. Nemoj da se pokolebaš, poručio je Mektić u svom stilu srpskom članu Predsjedništva BiH, piše Srpskainfo.

 

Podsjećamo, Dodik je u nekoliko navrata ponovio da će Srpske povući radikalne mjere ukoliko se ne ispoštuje raniji dogovor trojice lidera –SNSD, SDA i HDZ BiH o formiranju Savjeta ministara do 5. septembra ove godine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI