VIDEO/ JESTE LI IH PRIMIJETILI...

Ko su (lažni) budistički monasi na ulicama Sarajeva: Ima ih svuda po Evropi, presreću ljude, uzimaju novac... Pogledajte!

Hronika 24.08.19, 16:45h

Ko su (lažni) budistički monasi na ulicama Sarajeva: Ima ih svuda po Evropi, presreću ljude, uzimaju novac... Pogledajte!
Obučeni su u karakteristične narandžaste odore, obrijane glave, građanima nude sitne "darove", a zauzvrat traže novac... A traže ga i bez darova

 

Ovih dana, uporedo sa povećanim brojem turista koji svakog ljeta pohodi glavni grad Bosne i Hercegovine tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, na ulicama su mnogi primijetili i poveći broj budističkih monaha ili ljudi koji se bar tako predstavljaju. 

 

Obučeni su u karakteristične narandžaste odore, obrijane glave, građanima nude sitne "darove", a zauzvrat traže novac... A traže ga i bez darova. Međutim, građani koji su bili izloženi ovakvim situacijama, zapitali su se i ko su ovi ljudi, otkud odjednom i u tolikom broju u bh. prijestolnici, i imaju li zaista veze sa budistima...?

 

Tako se prije nekoliko dana desio incident u centru Sarajeva, kada se budistički monah sukobio sa konobarom jer ga je pokušao udaljiti iz kafane, o čemu možete čitati OVDJE

 

A da se slične scene dešavaju i diljem Evrope, te da je ovaj trend široko rasprostranjen, svjedoči i priloženi video... Snimak je nastao prije godinu dana, a prikazuje sukob građanke Londona, Mary Jean Reimer, poznate i kao Yung Jing-Jing, inače hongkonške advokatice, agentice i glumice, sa navodnim budistom koji je prethodno "zaskočio" njenog sugrađanina... Pogledajte i ne nasjedajte!  

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 

 

  

 

 

BLIN
KOMENTARI