Oglasili se iz Naroda i pravde

'Pozivamo organizatore da odustanu od Povorke ponosa, jer je u suprotnosti s tradicijom i vjerom'

Front 23.08.19, 12:39h

'Pozivamo organizatore da odustanu od Povorke ponosa, jer je u suprotnosti s tradicijom i vjerom'
Imajući u vidu kompleksnost bosanskohercegovačkog društva i moguće sigurnosne implikacije u vezi s održavanjem najavljene manifestacije, iz Naroda i pravde još jednom pozivaju organizatore da odustanu od organizovanja najavljenog događaja, saopćeno je iz Naroda i pravde

 

Iz Naroda i pravde pozivaju organizatore da još jednom "preispitaju namjeru i potrebu organiziranja prve bosanskohercegovačke povorke ponosa koja je zakazana za septembar u Sarajevu".

 

U Narodu i pravdi smatraju da u "ionako uzavreloj političkoj situaciji u BiH, bilo kakva eskalacija može izazvati negativne posljedice".


- Zalažemo se za vladavinu prava, toleranciju i suživot svih različitosti, ali se protivimo organizovanju manifestacija koje neće popraviti, već mogu pogoršati ukupnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu i šire. Ne negirajući prava svakog pojedinca na slobodu u svakom smislu, pozivamo organizatore povorke da vode računa o činjenici kako je velika većina građana Sarajeva protiv povorke, jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima. Pozivamo organizatore povorke da vode računa i o činjenici da je sloboda čovjeka ograničena slobodom i pravima drugog čovjeka - kaže Ibrahim Kerla, član rukovodstva Naroda i pravde.


- Imajući u vidu kompleksnost bosanskohercegovačkog društva i moguće sigurnosne implikacije u vezi s održavanjem najavljene manifestacije, iz Naroda i pravde još jednom pozivaju organizatore da odustanu od organizovanja najavljenog događaja, a sve nadležne sigurnosne agencije od nivoa kantona do nivoa države, uključujući i OSA-u, pozivaju da maksimalno odgovorno urade procjenu stanja sigurnosti u svjetlu održavanja manifestacije, te moguće implikacije na ukupnu sigurnosnu situaciju - saopćeno je iz Naroda i pravde.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI