'Njegovo divljanje može nanijeti ogromnu štetu'

Stigla reakcija iz SDA nakon objave Damira Nikšića da će ga Fortina vlada 'uključiti kao ravnopravnog partnera'

Front 23.08.19, 11:29h

Stigla reakcija iz SDA nakon objave Damira Nikšića da će ga Fortina vlada 'uključiti kao ravnopravnog partnera'
Nikšić je pokazao da nije u stanju kontrolisati sebe i svoje postupke, što vrlo jasno ukazuje da ne bi smio dobiti priliku da kontroliše ni važne institucije i javna preduzeća, jer njegovo divljanje može nanijeti ogromnu štetu tim institucijama i preduzećima, stoji u saopćenju KO SDA Sarajevo

 

Objava Damira Nikšića da će ga Fortina vlada "uključiti kao ravnopravnog partnera u formiranje uprave jednog broja javnih preduzeća i institucija", još jedan je dokaz da ova Vlada nije ono za što se izdaje, već skupina bez ikakvih kriterija.

 

Damir Nikšić je nizom svojih postupaka dokazao da nije dostojan funkcije na kojoj se našao, zbog čega je na koncu i isključen iz SDP-a. Podsjećamo da je on gnusnim, uličarskim rječnikom vrijeđao i ponižavao ljude, što je potpuno neprimjereno jednom zastupniku, kao i da je vrijeđao borce Armije Republike BiH, te građane Tuzle i Zenice, izražavajući neviđeni nivo šovinizma i ksenofobije.
 

Nikšić je pokazao da nije u stanju kontrolisati sebe i svoje postupke, što vrlo jasno ukazuje da ne bi smio dobiti priliku da kontroliše ni važne institucije i javna preduzeća, jer njegovo divljanje može nanijeti ogromnu štetu tim institucijama i preduzećima.

 

Činjenica da je Fortina vlada spremna takvoj jednoj ličnosti  dati udio u upravljačkim strukturama javnih preduzeća i institucija KS, pokazuje da Forto i njegovi politički nalogodavci nemaju ni minimuma moralnih ograničenja i osjećaja odgovornosti prema zakonu i građanima, navodi se u saopćenju Pres službe KO SDA Sarajevo.                                                                                                                       

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI