FOTO/ NOVI UGOĐAJ NA GRBAVICI

Najprostranije kino u Sarajevu, mjesta za noge na pretek: Ovdje možete gledati filmove u potpuno drugačijem ambijentu

Kultura 21.08.19, 11:32h

Ako još niste bili, do kraja 25. SFF-a ovdje možete pogledati film "Šavovi", koji se prikazuje večeras, potom sutra veče film "Jadnici", dok se Tarantinov hit "Bilo jednom u Hollywoodu" prikazuje u petak, 23. avgusta, uporedo sa projekcijom u Ljetnom kinu Raiffeisen. Sve projekcije počinju u 21 sat

 

 


Ove godine dio filmskih projekcija Sarajevo Film Festivala odvija se u novom kino prostoru, otvorenom u Dječijoj kući na Grbavici (Grbavička bb), obnovljenom prijeratnom objektu Boško Buha.

 

Tako su građani Općine Novo Sarajevo poslije gotovo četvrt vijeka ponovo dobili svoje kino, nakon što je nekadašnje popularno Kino Arena uništeno u proteklom ratu.


Kino sala u Dječijoj kući na Grbavici, koja je predviđena i za predstave i koncerte, zauzima površinu od 200 m2. sa predviđenih 125 mjesta u sedam redova fiksiranih stolica. Navedeni prostor predviđen je i za druge raznovrsne kulturne i zabavne sadržaje.


Oni koji su već imali priliku da uživaju u filmovima u novootvorenom kinu uvjerili su se u jedan posve drugačiji ambijent, u kome možete čak i da "zalegnete" a da nikome ne smetate... Kako izgleda ovaj kino prostor, pogledajte u našoj fotogaleriji.   


Ako još niste bili, do kraja 25. SFF-a ovdje možete pogledati film "Šavovi", koji se prikazuje večeras, a potom sutra veče film "Jadnici", dok se Tarantinov hit "Bilo jednom u Hollywoodu" prikazuje u petak, 23. avgusta, uporedo sa projekcijom u Ljetnom kinu Raiffeisen. Sve projekcije počinju u 21 sat.
    

Inače, Dječija kuća je multifunkcionalni objekat namijenjen za događaje obrazovnog i kulturnog karaktera, kao što je to bio i nekadašnji objekat Boško Buha, a za njegovu rekonstrukciju Općina Novo Sarajevo izdvojila je dva miliona maraka.


Objekat je namijenjen prvenstveno djeci do 14 godina, a sadrži sobu nauke i inovatorstva, sobu knjiga i biblioteku, sobu govorništva i debata, sobu muzike, sobu plesa i baleta, sobu likovnjaka, sobu stranih jezika, salu za promociju i predavanja, klub za razmjenu literature, kopirnicu, prostor za kafeteriju i snek sa zdravom hranom... Svi su dobrodošli! 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI