VIDEO/ 'Dobijamo ih 100 posto'

Goran Bregović pojasnio šta je rekao Radovanu Karadžiću, pa ispričao anegdotu o Titu u Skenderiji

Nedjeljni magazin 17.08.19, 17:34h

Goran Bregović pojasnio šta je rekao Radovanu Karadžiću, pa ispričao anegdotu o Titu u Skenderiji
Bregović je ranije izjavio da se svojedobno susreo s Karadžićem u jednom beogradskom hotelu te da ga je pitao "Kako ide naša stvar?"

 

Duhove je krajem prošle godine poprilično uzburkao televizijski intervju u emisiji 'Ćirilica' koji je dao čuveni muzičar i nekadašnji frontmen Bijelog dugmeta Goran Bregović, a u kojem je progovorio o svom susretu s osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

 

Bregović je tada rekao da se svojedobno susreo s Karadžićem u jednom beogradskom hotelu te da ga je pitao "Kako ide naša stvar?".

 

- Dobijamo ih 100 posto - odgovorio mu je Karadžić, kako je prepričao Bregović.

 

Mnogi su to protumačili kao izljev nacionalizma odnosno pitanje kako ide "srpska stvar" u krvavom ratu. Novinari Dnevnog avaza Bregovića su susreli na Sarajevo Film Festivalu te ga zamolili da im pojasni detalje susreta s Karadžićem, odnosno kada se on dogodio i na što se odnosilo njegovo pitanje kao i odgovor ratnog zločinca.

 

- Ovo i pitanje i odgovor su u vezi s kockom, a ne s ratom. Jer, tada rat još nije bio ni počeo, ustvrdio je Bregović, ne pojašnjavajući dalje detalje, već odmah prelazeći na sasvim drugu temu.

 

- Ali sam se sjetio jedne anegdote koja je bila u optjecaju u moje vrijeme. Vjerovatno ih ima još koji se sjećaju da je, kad se otvarala Skenderija, došao i drug Tito. A onda legenda kaže da je osiguranje napravilo propust tako što nije prekontrolisalo sve kabine u WC-u u Skenderiji tako da je u jednom trenutku jedan momak, čak mu znamo i ime, izašao iz kabine i zatekao druga Tita kako pi... I šta sad radi naš momak? Jedinu moguću stvar - aplaudira - rekao je Bregović Avazu.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI