FOTO/ Strast prema ženama javila mu se još u 17-oj

Ovo je prva kćerka Gorana Bregovića, koja se nikada nije pojavila u javnosti: Dobio je sa plesačicom iz Sarajeva, a danas...

Showbizz 16.08.19, 12:12h

Ovo je prva kćerka Gorana Bregovića, koja se nikada nije pojavila u javnosti: Dobio je sa plesačicom iz Sarajeva, a danas...
Željka Bregović se nikada nije pojavljivala u javnosti. Sa ocem je u odličnim odnosima, živi u Austriji i ima dvoje djece

 

Kantautor Goran Bregović niže brojne uspjehe na poslovnom planu, a osim toga što je jedan od najuspješnijih muzičara i van granica regiona, on može da se pohvali i te kako uspješnim privatnim životom.

 

Poznato je da iz bračne zajednice sa Dženanom Bregović, Brega ima tri kćerke - Emu, Lulu i Unu. Ako gleda porijeklo, po ocu je Hrvat, a po majci Srbin, supruga mu je muslimanka, a sve tri kćerke su različite veroispovijesti, piše beogradski Blic. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega - to je izbor njihovih nasljednica.

 

ema-lula-una-goran-bregovic-kcerke

 

- Moja djeca, kada su bila mala, ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje - rekao je on i dodao:

 

- A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško je u životu se od toga izliječiti - rekao je prije nekoliko godina Bregović u intervju za “Blic” koji ima tri ćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne veroispovijesti.

 

zeljka-bregovic

 

Ipak, ono što je malo poznato jeste da Brega ima još jednu kćerku, koju je dobio iz veze sa plesačicom u noćnom klubu. Naime, strast prema ženama javila mu se još sa 17 godina, kada je počeo da svira u jednom klubu. Tamo je upoznao plesačicu iz Sarajeva Jasenku, sa kojom je bio u ljubavi u dvadesetim.

 

zeljka-bregovic-1

 

Tada se rodila Željka Bregović, koja se nikada nije pojavljivala u javnosti. Sa ocem je u odličnim odnosima, živi u Austriji i ima dvoje djece.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI