U četiri oka

Tajni sastanak na Jahorini u Dodikovoj vili: O čemu su dva debela sata razgovarali Wigemark i član Predsjedništva BiH?

Front 16.08.19, 08:00h

Tajni sastanak na Jahorini u Dodikovoj vili: O čemu su dva debela sata razgovarali Wigemark i član Predsjedništva BiH?
Dodik je juče rekao da su MAP i ANP izmišljen uvijet od strane bošnjačke političke elite kako bi se spriječilo formiranje institucija

 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je, zajedno sa menadžmentom Olimpijskog centra "Jahorina" i djecom, gostima ove olimpijske ljepotice, svečano pustio u rad najduži planinski bob u regionu.

 

Pored susreta na Jahorini sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovom, kako Oslobođenje nezvanično saznaje, u svojoj vili juče se sastao i sa šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom. Razgovor Wigemarka i Dodika trajao je oko dva sata, a teme sastanka nisu poznate.

 

Podsjećamo, Dodik je juče rekao da su MAP i ANP izmišljen uvijet od strane bošnjačke političke elite kako bi se spriječilo formiranje institucija.

 

Naveo je i da saglasnosti o tom dokumentu nema jer je Narodna skupština Republike Srpske donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti, a ujedno je i naveo da sadašnji saziv Vijeća ministara taj dokument nije podržao.

 

Dodik smatra i da je predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, "u želji da iskomplicira situaciju", zakazao redovnu sjednicu te na dnevni red stavio glasanje o "famoznom dokumentu tvrdeći da ukoliko se ne izglasa ANP, on neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju".

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI