FOTO/ Jasna aluzija na seks aferu

Izopačeni milijarder Jeffrey Epstein imao je bizaran portret na kojem je Bill Clinton u haljini i štiklama

Nedjeljni magazin 15.08.19, 19:42h

Izopačeni milijarder Jeffrey Epstein imao je bizaran portret na kojem je Bill Clinton u haljini i štiklama
Nije poznato kada ga je Epstein kupio ni zbog čega, ali zanimljvo je da slika krije nekoliko detalja koji jasno aludiraju na najveći skandal koji je Klinton preživio tokom mandata - seks afera sa Monicom Lewinsky

 

Jeffrey Epstein, milijarder pedofil, ukrasio je jedan od zidova svoje kuće u New Yorku bizarnim portretom na kojem je bivši predsjednik SAD Bill Clinton naslikan kako pozira u plavoj haljini sa crvenim ciplama na štiklu.

 

Najblaže rečeno, čudan portret, djelo je australijsko-američke umjetnice Petrine Ryan-Kleid, a nosi naziv "Raščlanjeni Bill".

 

bill-clinton-portret

 

Nije poznato kada ga je Epstein kupio ni zbog čega, ali zanimljvo je da slika krije nekoliko detalja koji jasno aludiraju na najveći skandal koji je Klinton preživio tokom mandata - seks afera sa Monicom Lewinsky.

 

Prvo, za pozadinu je izabran Ovalni kabinet Bijele kuće - jasna aluzija na period od 1993. do 2001. godine kada je Bill Clinton bio na čelu SAD kao 42. predsjednik u istoriji zemlje.

 

Drugo - plava haljina. Boja nije slučajno izabrana. Plava haljina bila je ključan dokaz afere Lewinsky. Naime, bivša stažistkinja u Bijeloj kući nakon seksualnog odnosa sa tadašnjim predsjednikom sačuvala je plavu haljinu koju je nosila toga dana, jer se na njoj navodno nalaze tragovi Clintonove spreme.

 

Kako je kasnije izjavila, haljnu je sačuvala na nagovor prijateljice, da bi imala dokaz da se pomenuti čin uopšte dogodio. Pomenuta haljina oduzeta joj je tokom istrage koja je uslijedila zbog ovog skandala i nikada joj nije vraćena.

 

Takođe, plava haljina sa slike slična je glamuroznoj haljini koju je nosila njegova supruga Hillary Clinton na jednom događaju 2009. godine.

 

Inače, pomenuta slika je tajno snimljena u 65 miliona dolara vrijednoj vili Jeffreyja Epsteina u oktobru 2012. godine, sedam godina prije nego što je optužen da upravlja lancem za trgovinu seksom maloljetnih djevojaka.

 

Žena koja je medijima otkrila sliku rekla je da je bila šokirana kad je vidjela portret kroz otvorena vrata dok je prolazila kroz kuću sa svojim poslovnim partnerom.

 

- To je bio Bill Clinton. Bilo je šokantno - to je definitivno bila njegova slika. Bila je to vrlo provokativna, seksualna slika. Nosio je potpetice, plavu haljinu, a ruka mu je bila u čudnom položaju - rekla je ona za "Daily Mail".

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI