SPECIJALNE POGODNOSTI OD 16. DO 23. AVGUSTA

Ibrahim Hadžibajrić odriješio kesu za SFF, a produžio i radno vrijeme u Općini Stari Grad

Hronika 15.08.19, 11:53h

Ibrahim Hadžibajrić odriješio kesu za SFF, a produžio i radno vrijeme u Općini Stari Grad
Produženo radno vrijeme ranije je najavio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kao i druge vidove podrške u organizaciji najveće filmske smotre u regiji, a i šire

 

Saglasnošću i zaključkom Vlade Kantona Sarajevo, ugostiteljski objekti u Starom Gradu će raditi u produženom radnom vremenu za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala od 16. do 23. avgusta. Ovom saglasnošću je također omogućeno u istom periodu i okupljanje na lokalitetima gdje će se javno održavati planirane filmske projekcije.


Ovakav zaključak donesen je na osnovu prijedloga Ministarstva kulture i sporta KS koje, zbog izuzetnog značaja Sarajevo Film Festivala, svake godine u vrijeme njegovog održavanja predlaže Vladi njegovo donošenje.


Produženo radno vrijeme ranije je najavio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kao i druge vidove podrške u organizaciji najveće filmske smotre u regiji, a i šire.


„Ovo je uobičajen potez pred veliki događaj kao što je Sarajevo Film Festival kojim izlazimo u susret ugostiteljima u Starom Gradu. Održavanje festivala redovno podržavamo i finansijski, a kako bi se turisti i građani što bolje osjećali u našoj općini, angažovat ćemo naše vatrogasno društvo Vratnik koje će svake noći vršiti pranje ulica u užoj jezgri“, izjavio je ranije načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

 

purivatra-hadzibajric


U međuvremenu je počelo noćno pranje ulica u užoj jezgri, a vatrogasci DVD Vratnik svakodnevno - od ponoći, peru Baščaršijski trg, Abadžiluk i ulicu Prote Bakovića.


Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca načelnik Hadžibajrić i direktor SFF-a Mirsad Purivatra potpisali su ugovor o finansijskoj podršci kojim je Općina Stari Grad izdvojila 20.000 KM za podršku realizaciji 25. SFF-a.


Osim toga, Općina Stari Grad bit će i jedan od pokrovitelja velikog festivalskog vatrometa povodom svečanog otvaranja SFF-a. Vatromet će biti upriličen 16. augusta, petnaest minuta prije ponoći, sa krova zgrade Hotela ART, u ulici Vladislava Skarića.
 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI