PRIJATELJ ISPRIČAO STRAŠNE DETALJE

Kako se odmor na Jadranu pretvorio u horor: 'Našli smo ga u kadi razbijene glave, djeca su već bila u komi...'

Hronika 14.08.19, 15:35h

Kako se odmor na Jadranu pretvorio u horor: 'Našli smo ga u kadi razbijene glave, djeca su već bila u komi...'
Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, obdukcijski nalaz potvrdio je sumnje da je talijanski turist preminuo uslijed udisanja ugljikovog monoksida

 

 

Gradonačelnik sicilijanskog gradića Sant’Agata di Militella i bivši talijanski senator Bruno Mancuso, koji je bio na brodu na kojem je smrtno stradao njegov prijatelj, 57-godišnji menadžer Eugenio Vinci, za Dnevnik Nove TV ispričao je što se u utorak događalo na brodu.


 - Hrana nije, to je nemoguće. Djeca nisu jela ništa, samo kruh i tjesteninu. Ostali su jeli istu hranu i nemoguće je da je hrana uzrok trovanja'', uvjeren je Mancuso. On smatra da je uzrok trovanja kvar na klimatizacijskom sustavu.


Za Dnevnik Nove TV  otkrio je i da bi danas trebali izići iz bolnice, a sutra se vratiti na pregled. Dodao je i čekaju tijelo Eugenija Vincija kako bi mogli organizirati njegov prijevoz u Italiju. U eventualnu sabotažu na brodu ne vjeruje.


 - U 10 ujutro oni koji nisu ni ulazili u sobe i nije im bilo loše primijetili su da drugi još spavaju i da nema pokreta. Došli su otvorili vrata i našli Eugenija u kadi. Imao je razbijenu glavu - ispričao je. Otkrio je i da su ostali spavali, pa su probudili odrasle, ali ne i djecu "koja su već bila u komi".


Mancuso je zahvalio svim službama na brzoj intervenciji i pomoći, a pohvalio je i bolnicu.


 - Svi smo šokirani, ovo je kao horor-film. Bio nam je lijep odmor, zabavljali smo se i bili sretni, a sad se molimo za djecu.

 

Obdukcija potvrdila: Talijanski turist umro usljed udisanja ugljikovog monoksida  


Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, obdukcijski nalaz preminulog talijanskog državljanina potvrdio je sumnje da je on preminuo uslijed udisanja ugljikovog monoksida.


Udisanjem ugljikovog monoksida prvenstveno stradava mozak, kao i ostali vitalni organi u tijelu.


Ravnateljstvo KBC-a Split izvijestilo je na konferenciji za novinare o zdravstvenom stanju stradalih Talijana koji su jučer helikopterom prebačeni s Hvara u splitsku bolnicu. Na brodu se otrovalo šest osoba  - umro je talijanski menadžer Eugenio Vinci (57), a pet osoba završilo je u bolnici, među kojima je i dvoje djece.

 

- Djevojčica i dječak koji se nalaze na JIL-u za djecu i dalje su životno ugroženi. Radi se o višeorganskom zatajenju, a životne funkcije održavamo lijekovima. Kod laboratorijskih nalaza pronađeno je znatno povećanje karboksihemoglobina u krvi, što je najvjerojatnije posljedica udisanja ugljikovog monoksida. Trovanjem organizma zahvaćeni su mozak, srce, jetra i bubrezi. Kao što sam rekla, stanje je veoma ozbiljno. Koliko će liječenje trajati, to nitko ne može znati u ovom trenutku. - rekla je dr. Branka Polić te dodala:

 

- U trenutku kad su djeca dovedena u bolnicu vrijednosti nisu toliko bile povećane da bi bile opasne za život no treba vidjeti kolike su vrijednosti bile u trenutku dok su oni udisali otrovne plinove. Što vrijeme dalje protječe, razina karbohemoglobina je u opadanju. Provodimo sve terapijske postupke za održavanje života djece.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI