Priznao policiji

Adis Pokvić sam ispisao uvredljive grafite i prijeteće poruke na svojoj kući u Gornjem Vakufu

Hronika 09.08.19, 10:29h

Adis Pokvić sam ispisao uvredljive grafite i prijeteće poruke na svojoj kući u Gornjem Vakufu
Pokviću će se na teret staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora

 

Počinitelj krivičnog djela izazvanja međunacionalne netrpeljivosti počinjenjog u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, koje je izazvalo uznemirenje u srednjoj Bosni, je otkriven, piše Federalna.ba.


 
Nezvanično, počinitelj je jedan od vlasnika objekata. Adis Pokvić, jedan od vlasnika objekata i automobila, u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, na kojima su ispisani grafiti uvredljivog sadržaja u noći sa nedjelje na ponedjeljak, počinitelj je ovog krivičnog djela izazivanja međunacionalne netrpeljivosti.


 
Rezultat je ovo, kako saznajemo, četvorodnevne intenzivne policijske istrage koju su uz inspektore PS Gornji Vakuf-Uskoplje, PU Bugojno, te MUP-a SBK bili uključeni i inspektori FMUP-a.


  
Izvršenje krivičnog djela, kako nezvanično saznajemo, Adis je u cjelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi.


 
Pokviću će se na teret staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da. bez obzira što je sam ispisao grafite, da će odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)