malo troše, a zauzimaju mjesta

Na Jadranu kukaju: 'Gosti su loši, naruče ćevape ili jednu pizzu, pa dijele... Jedu jeftinu hranu, a odu spavat' već u 21:30...'

Hronika 07.08.19, 14:59h

Na Jadranu kukaju: 'Gosti su loši, naruče ćevape ili jednu pizzu, pa dijele... Jedu jeftinu hranu, a odu spavat' već u 21:30...'
U centru jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih hrvatskih morskih destinacija promet je značajno pao, od 25 do 30 posto, a vlasnici konoba kažu da je to - užas!

 

 

Prema službenim podacima gostiju je ovog ljeta u Hrvatskoj tek neznatno manje, dok je potrošnja u odnosu na prošlu godinu značajno veća. No prema tvrdnjama ugostitelja s kojima su razgovarali novinari Glasa Istre, a riječ je o njih 10-ak smještenih u centru Umaga, dakle jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih hrvatskih destinacija - promet im je pao i to značajno - od 25 do 30 posto.


U konobi Viktor, primjerice, zatekli su, dosta praznih stolova… Vlasnik Viktor Gjini tvrdi da mu se pad prometa i klijentele kreće oko 35 posto, što je, ističe - užas.


- Potrošači su loši, uglavnom konzumiraju jeftiniju hranu, ćevape i pizze. Naručuju po jednu pizzu za dvije ili više osoba jer su to, uglavnom, obiteljski gosti iz nekadašnjih zemalja istočnog bloka. Brzo odlaze na spavanje pa se terase već prazne od 21.30 sati, dok drugih potrošača nema. Općenito nema gužve u gradu, onog poznatog talijanskog žamora u kolovozu, sve je umrtvljeno i ne znam gdje su ti brojni gosti o kojima nam pune glave. Možda su u svojim apartmanima, a možda u pečenjarama po trgovačkim centrima, kaže Gjini, dodavši da je veliki dio lanjskih gostiju vjerojatno odletio u Grčku i Tursku, jer su im cijene i usluga tamo prihvatljiviji.


Vlasnik konobe Umag Danijel Risonjić također ističe pad od oko 25 do 30 posto i goste srednje i niže platežne moći, a opširiju priču o nezadovoljstvu ugostitelja na Jadranu donosi printano izdanje Glasa Istre.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZON/ad)

BLIN
KOMENTARI