Američka ambasada u BiH pozdravila sporazum o formiranju vlasti

Postoji li jasan konsenzus o podnošenju Nacionalnog akcionog plana NATO savezu?

Front 07.08.19, 10:51h

Postoji li jasan konsenzus o podnošenju Nacionalnog akcionog plana NATO savezu?
Ističu da Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene miru i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i prosperitetnoj budućnosti građana BiH

 

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozdravila je dogovor lidera tri najveće bh. političke stranke o formiraju vlast na državnom nivou, ističući da je na taj način potvrđen postojeći konsenzus o važnosti napretka BiH na putu ka EU i NATO savezu.

 

- Namjeravamo raditi s političkim strankama i članovima Predsjedništva BiH da bi pojasnili kako će nove vlasti tumačiti ovaj sporazum, što posebno uključuje pitanje da li postoji jasan konsenzus po pitanju ranog podnošenja Nacionalnog akcionog plana Bosne i Hercegovine (ANP) NATO savezu - navodi se u saopćenju Ambasade.

 

Ističu da Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene miru i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i prosperitetnoj budućnosti građana BiH.

 

-  Bit ćemo snažan partner potpuno funkcionalnim vlastima koje su opredijeljene da rade na reformi odbrane, unapređenju socio-ekonomskih reformi  i jačanju vladavine prava - saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI