Elmedin Konaković na vijest o dogovoru SDA, HDZ-a i SNSD-a

Evo vam i Vlada KS, ne idite u ove izdajničke pohode! Uzmite opet ovdje funkcije... Ispravite barem jednom kičmu!

Front 06.08.19, 10:50h

Evo vam i Vlada KS, ne idite u ove izdajničke pohode! Uzmite opet ovdje funkcije... Ispravite barem jednom kičmu!
Preživjeće ova zemlja još nekoliko godina vaših direktora, tajkuna i tendera, do narednih izbora, manja je šteta od ovog što ste naumili, napisao je Konaković

 

"Pristali smo na stavove NS RS o vojnoj neutralnosti i “saradnji sa NATO-om”, pristajemo na Čovićev koncept “legitimnih predstavnika”. Nema više termina euroatlantske integracije, sad su to samo euro integracije i “saradnja sa NATO-om” koja ne isključuje ni “saradnju sa Rusijom”", naveo je u reakciji na jučerašnje potpisivanje sporazuma o fomiranju vlasti između HDZ-a, SDA i SNSD-a, Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS.

 

Konaković je naglasio da je u cijelom sporazumu bitan drugi dio teksta koji je potpisan.

 

"U sjeni nasilno zaustavljenog puta naše zemlje u NATO prolazi drugi bitan dio sporazuma koji je trojac potpisao. Čović je u tekstu dobio ono što traži godinama. Poštivanje presuda sudova onako kako ih on tumači, a potpisano je da predstavnici naroda moraju biti “legitimni”. Po Čoviću su “legitimni” samo oni Hrvati koji žive u djelovima zemlje u kojim je HDZ vlast. Ako zaista u primjeni ovog zakukuljenog dokumenta krenu u formiranje vlasti na državnom nivou bez slanja ANP (godišnjeg plana), i Federalne vlade realizacijom Čovićevih zahtjeva, svi normalni ljudi u našoj zemlji moraju učiniti sve da se ti procesi zaustave", smatra Konaković.

 

Dodaje da to otvara novi kolosijek kojim bi BiH išla.

 

"To je potpuno novi kolosijek kojim bi naša zemlja putovala. Pristali smo na stavove NS RS o vojnoj neutralnosti i “saradnji sa NATO-om”, pristajemo na Čovićev koncept “legitimnih predstavnika”. Nema više termina euroatlantske integracije, sad su to samo euro integracije i “saradnja sa NATO-om” koja ne isključuje ni “saradnju sa Rusijom”. Ako ste zaista u ovom pravcu krenuli i kanite to uraditi, u ime naše djece vam poručujemo nemojte. Evo vam i Vlada KS, ne idite u ove izdajničke pohode. Uzmite opet ovde funkcije", poručio je i dodao:

 

"Preživjeće ova zemlja još nekoliko godina vaših direktora, tajkuna i tendera, do narednih izbora, manja je šteta od ovog što ste naumili. To se opet nekad može popraviti, ovo što sad radite je nepopravljivo. Ako nas ostavite bez nade u NATO put i podrške saveznika na istom i ako nam uvedete “legitimne predstavnike”, iseljavanje naše mladosti će se rapidno ubrzati, a već je prebrzo. To se više nikad neće moći popraviti... Ispravite barem jednom kičmu", naveo je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI