Ogorčeni njegovim izjavama

NK Stupčanica: Amar Osim nije dobrodošao u Olovo! Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima odakle nas Osim junior posmatra

Sport 05.08.19, 13:30h

NK Stupčanica: Amar Osim nije dobrodošao u Olovo! Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima odakle nas Osim junior posmatra
I kada bi se htjeli spustiti na Amarov nivo komunikacije, mi bi sada mogli kazati da taj Olovljanin danas vrijedi kao cijela Željina postava, kazao je Sadija Omerović

 

Amar Osim, trener FK Željezničar na konferenciji za medije nakon pobjede njegovog tima protiv Zrinjskog izjavio je da njegova ekipa "nije igrala protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog koji ima 25 dobrih igrača", zbog čega je klub iz Olova reagovao otvorenim pismom, prenosi N1.

 

"Igrači, uprava NK Stupčanica, ali i svi građani Olova uvrijeđeni su novom ne primjerenom izjavom trenera Željezničara Amara Osima u kojoj je, govoreći o minimalnoj pobjedi protiv Zrinjskog, olovsku Stupčanicu pomenuo u ponižavajućem kontekstu kazavši: 'Nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog koji ima 25 dobrih igrača'", navodi se u saopštenju NK Stupčanica objavljenom na Radio Olovo.

 

"Da olovsko ogorčenje bude veće ovo nije prvi put da Osim junior Stupčanicu spominje u negativnom kontekstu. Uradio je to još jedanput kao televizijski gost u jednoj sportskoj emisiji", podsjećaju iz uprave Olovskog kluba.

 

Iz NK Stupčanica podsjećaju Amara Osima da je u nekoliko navrata NK Željezničar igrao protiv Stupčanice.

 

"U Olovu je šampionska generacija Željezničara, deset puta vrednija i bolja od današnje, predvođena legendarnim Ribarom u prijateljskom meću sa nama igrala 2:2", prisjetio se za program Radio Olova legenda Stupčanice Ahmet Degirmendžić, kazavši kako je izjednačujući pogodak, glavom iz kornera, tada postigao, u samom finišu utakmice, veliki Katalinski, a da su u toj postavi bili i Jelušić, Kojović, Sprečo, Hadziabdić i drugi.


"I u drugoj prijeratnoj utakmici Željezničar je predvođen Bračuljom, remizirao sa Stupčanicom – bilo je 1:1. U prvoj i jedinoj poslijeratnoj utakmici, upravo pod trenerskom palicom Amara Osima, Željo je, prije nekoliko godina, slavio 3:1. - U redovima Željezničara tada je igrao i Olovljanin Edin Višća", navode u saopštenju.

 

"I kada bi se htjeli spustiti na Amarov nivo komunikacije, mi bi sada mogli kazati da taj Olovljanin danas vrijedi kao cijela Željina postava", kazao je za Radio Olovo, Sadija Omerović čovjek sa 40 godina sportskog staža u ovom Olovskom klubu.

 

"Stupčanica je organizovan i klub sa tradicijom. Postoji od 1922 godine pod imenima 'Bor', 'Radnik', 'Partizan' i 'Stupčanica'. Kada smo Željezničaru svojevremeno ustupili svoj stadion za meč sa banjalučkim Borcem, tadašnji Željin generalni sekretar Zdenko Jelić želio je pokloniti Stupčanici set starih dresova. Kada je ušao u klubske prostorije i vidio 12 novih kompleta Stupčanicinih dresova odustao je. Neka o tome i o Stupčanici Amar upita g-dina Jelića, još je živ", istakao je Omerović, navodi se u saopštenju.

 

Stupčanica se vraća na staze stare slave! U prošloj sezoni dominirali su kantonalnom ligom ZDK, upisavši u 26 utakmica 26 pobjeda. Osvoji su uz to i KUP ZDK.

 

"To Željo u svom rangu niti je, niti će uspjeti. Sa duplom krunom i ovakvom statistikom ulazimo u drugu Federalnu ligu. Željezničar je uvijek dobro došao u Olovo. Pozivamo ih na novi susret, ali ovaj put bez Amara Osima kao trenera. Sa njim, zbog ovakvih izjava, ne želimo sarađivati. Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima odakle nas Osim junior posmatra", kazao je na kraju za Radio Olovo Radio Ahmet Degirmendžić 83. trener Stupčanice i legenda ovog kluba.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI