HRVATSKI PREMIJER POVODOM DANA POBJEDE

Plenković: Zahvaljujući 'Oluji' prekinuta je opsada Bihaća i oslobođen veliki dio BiH!

Front 04.08.19, 13:05h

Plenković: Zahvaljujući 'Oluji' prekinuta je opsada Bihaća i oslobođen veliki dio BiH!
Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine, napisao je hrvatski premijer

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, kazavši kako je zahvaljujući Oluji, oslobođen najveći dio okupiranih područja Hrvatske te omogućen prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine. 


Slaveći Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, Hrvatska s ponosom obilježava 24. godišnjicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja. Tog je 5. kolovoza 1995. u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske vraćen najveći dio okupiranih hrvatskih teritorija, što je donijelo slobodu i mir domovini. 


Uz požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja, umijeće zapovjednika Hrvatske vojske i policije, slogu hrvatskog naroda i državničku mudrost prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, u svega četiri dana oslobođen je najveći dio okupiranih područja Hrvatske. Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine, napisao je hrvatski premijer, prenosi Hina. 


 - Danas u uređenoj Hrvatskoj, koja će u prvoj polovici 2020. godine predsjedati Europskom unijom, s ponosom i posebnim pijetetom prisjećamo se svakoga života i svake žrtve utkane za slobodu Hrvatske koji su trajni podsjetnik i putokaz u izgradnji još uređenijeg i naprednijeg društva - poručio je Plenković.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI