REKONSTRUKCIJA KRVAVOG POHODA IGORA NAĐA

U dvorištu je upucao dijete i tri žene, u hodniku mladića, djeda je ubio u kuhinji... Šta ga je potaklo na strašni zločin?!

Hronika 03.08.19, 09:14h

U dvorištu je upucao dijete i tri žene, u hodniku mladića, djeda je ubio u kuhinji... Šta ga je potaklo na strašni zločin?!
Treba razjasniti sve okolnosti i naći dokaze o motivu zločina i odgovor na pitanje je li Igor Nađ bilo kako nagovijestio da će počiniti zločin

 

 

Pavo je upravo završio razgovor sa svojim prijateljem iz razreda. Žalio se da mu je dosadno i zavidio mu što je na moru. Josipa Tojagić i Davor Paušak vratili su se iz večernjeg šopinga u Arena Centru jer su u subotu trebali ići na vjenčanje na kojem je Davor trebao biti kum svom prijatelju. Kupili su remen, a u obližnjem Hendrix pubu u Bencekovićevoj društvo je očekivalo njihov dolazak na piće.


Večer je bila sparna, pa je ženski dio obitelji s desetogodišnjim unukom sjedio na dvorištu, a Davor i Dragomir bili su u kući.


- Čekao sam dolazak prijatelja iz Italije i bio na balkonu. Odjednom sam čuo hice, siguran sam da su bili pištoljski, nije bilo nikakve rafalne paljbe. Čuo sam ženske vriskove. Ništa se nije vidjelo, nikakav plamen iz cijevi oružja. Onda je sve utihnulo. Bilo je točno 21.21 kad sam odmah nakon što je prestala pucnjava nazvao prijatelje i rekao im da ne dolaze jer je bila pucnjava. Policija je vrlo brzo stigla i kad sam se spustio na plato ispred zgrade, rečeno nam je da ne prilazimo mjestu odakle su dopirali pucnji - prepričao je za Jutarnji list događaj jedan od stanara Remetinečke ulice.


Masovna potraga


Tako se dogodio jedan od najgorih zločina u novijoj hrvatskoj povijesti. I dok policija u petak još nije imala cjelovitu sliku događaja o šesterostrukom ubojstvu, ali je manje-više zatvorila slučaj jer se ubojica ubio, ipak treba razjasniti sve okolnosti i naći dokaze o motivu zločina i odgovor na pitanje je li Igor Nađ bilo kako nagovijestio da će počiniti zločin.


Kao što je na mjestu događaja izjavio načelnik PU Zagrebačke Marko Rašić, odmah po dojavi o pucnjavi u Cimermanovoj 2a na Kajzerici na mjesto događaja upućene su policijske ophodnje. Prema uobičajenoj praksi, osim najbliže policijske ophodnje na teren se šalje i policija iz VI. policijske postaje u Novom Zagrebu. 


Policajci koji su došli na mjesto zločina zatekli su šest mrtvih tijela i preživjelu dvomjesečnu bebu. Raspolagali su informacijom da se počinitelj udaljio s mjesta zločina i zločin na Kajzerici odmah je dignut na razinu najvišeg operativnog stupnja.


Dolazi ekipa za očevid, obavještavaju se tužitelji, nakon informacije da je počinitelj naoružan dižu se timovi interventne i specijalne policije, svi raspoloživi kriminspektori uključuju se u rad i u potragu za počiniteljem. Mjesto je zločina ograđeno i počinje očevid. 


U Cimermanovoj zatičemo dva crna Mercedes Viana s interventnim timovima specijalne policije koji spremni čekaju za akciju. Razvučena je policijska traka koja blokira prilaz znatiželjnicima, a novinare se propušta samo uz pratnju. Prvi susjedi stradalih u Cimermanovoj ne mogu doći k sebi od šoka.


- Josipa i Maja, obje ih je ubio, i Davora - čujemo od dviju djevojaka koje su poznavale žrtve. I dok noć paraju svjetla rotirki na haubi civilnog vozila, policajci razrađuju plan potrage. U jednom trenutku sjedaju i odlaze prema Aveniji Dubrovnik. 


Pronijela se i informacija da je počinitelj uhićen, ali je brzo demantirana. Međutim, policija ne opovrgava da je na tragu počinitelju, ali i dalje drži visoku razinu opreza, piše Jutarnji.

 

igor-nad-rekonstrukcija-ubistva


Nađeno i oružje


U 4.10 sati Operativno-komunikacijski centar PU zagrebačke šalje poruku: “Još tijekom očevida počinitelj je lociran na području Brezovice i prilikom uhićenja počinio je samoubojstvo.”


Policija potvrđuje da je na mjestu samoubojstva nađeno i oružje, ali ne potvrđuje da je to i oružje kojim je počinjen zločin.


Prema nekim pretpostavkama, Igor Nađ je odmah po dolasku, čim je na dvorištu ugledao Josipu, Maju, njihovu majku Filjku i 10-godišnjeg Pavu, počeo pucati. Prije nego što su smrtno pogođene, uspjele su samo vrisnuti i to su ti vrisci o kojima pričaju stanari Kajzerice koji su svjedočili zločinu. 


Njihova tijela bila su na travnjaku ispred kuće. Tragova krvi u petak ujutro nije bilo; oprali su ih vatrogasci šmrkovima. 


Nakon što je hladnokrvno pobio tri žene i dijete, nastavio je svoj krvavi pohod. Josipina momka Davora hici su smrtno pogodili u hodniku. Posljednjeg člana obitelji Tojagić, svog nesuđenog punca, Nađ je usmrtio u kuhinji.


Nastavak rekonstrukcije krvavog pohoda Igora Nađa čitajte na Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)