Andrej Plenković nakon bure oko navodne izjave Kolinde Grabar Kitarović

Žao mi je zbog pretjeranih reakcija iz BiH, važno je da budemo pažljivi u komunikaciji

Front 01.08.19, 12:39h

Žao mi je zbog pretjeranih reakcija iz BiH, važno je da budemo pažljivi u komunikaciji
Svim dužnosnicima u Bosni i Hercegovini uputio je poruku da su Hrvatska i BiH vezane jedna na drugu, da su prijateljske zemlje koje se međusobno poštuju

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je žaljenje na, kako je rekao, pretjerane reakcije iz BiH na krivo prenesene izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u izraelskom tisku.

 

"Naša politika općenito prema Bosni i Hercegovini je da razvijamo dobrosusjedske odnose i partnersku suradnju", rekao je Plenković na sjednici Vlade i dodao kako mu je žao što su krivo prenesene vijesti tijekom posjeta predsjednice Izraelu te da je došlo do pretjeranih reakcija iz BiH.

 

Svim dužnosnicima u Bosni i Hercegovini uputio je poruku da su Hrvatska i BiH vezane jedna na drugu, da su prijateljske zemlje koje se međusobno poštuju te da BiH nema većeg zagovornika, prijatelja i saveznika od Hrvatske u bilo kojoj međunarodnoj instituciji, a posebice u europskim institucijama.

 

"Važno je da budemo pažljivi u komunikaciji, međusobno se uvažavamo i rješavamo otvorena pitanja", dodao je Plenković i ustvrdio da Pelješki most nije otvoreno pitanje s BiH, već strateški projekt za povezivanje Hrvatske koji će pomoći i ljudima u BiH koji žive na području Neuma.

 

Naglasio je kako hrvatska Vlada želi da Hrvati budu ravnopravan i konstitutivan narod u BiH, da budu adekvatno zastupljeni u institucijama i tijelima vlasti na legitiman način. "BiH je naša susjedna i bliska zemlja i zato mi je žao da su ovakve žestoke reakcije krenule bez provjere", zaključio je premijer i pružio potporu hrvatskoj predsjednici, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI