Otputovao za London

Nakon izlaska iz pritvora: Milijarder Pramud Mittal napustio BiH

Hronika 31.07.19, 20:02h

Nakon izlaska iz pritvora: Milijarder Pramud Mittal napustio BiH
Odlukom Kantonalnog suda u Tuzli oni su jučer pušteni da se brane sa slobode uz prihvaćenu kauciju od 1,5 miliona eura i 11 miliona eura depozita

 

 

Industrijalac Pramod Mittal i dvojica njegovih saradnika Parameš Batarči i Radživ Das, koji su jučer pušteni iz pritvora u Tuzli, napustili su BiH, potvrđeno je za "Avaz".

 

Mital je, kako saznaje Avaz, sinoć napustio BiH i otputovao u London, u kojem živi već 20 godina.

 

Odlukom Kantonalnog suda u Tuzli oni su jučer pušteni da se brane sa slobode uz prihvaćenu kauciju od 1,5 miliona eura i 11 miliona eura depozita.

 

Mittal je tako za odbranu sa slobode položio 12,5 miliona eura. Sud Mittalu i njegovim saradnicima nije zabranio napuštanje države, ali jeste uveo zabranu poduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, kao i drugih dužnosti u ovoj kompaniji.

 

Obavezni su da se javljaju na sve pozive Suda. Ako osumnjičeni pobjegnu, rješenjem će biti određeno da je vrijednost data kao jemstvo prihod budžeta Federacije BiH.

 

- Jemstvo će se ukinuti i ako se osumnjičeni uredno ne odazovu na poziv Suda ili Tužilaštva te će biti određeno da je vrijednost data kao jemstvo prihod budžeta Federacije BiH i u tom slučaju prema osumnjičenima će biti određena mjera pritvora - kaže se u rješenju Suda.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI