Pretresi na pet lokacija

SIPA u akciji 'Tekila': Uhapšeno pet dilera, pronađeni droga, digitalne vage, puška, municija...

Hronika 31.07.19, 18:36h

SIPA u akciji 'Tekila': Uhapšeno pet dilera, pronađeni droga, digitalne vage, puška, municija...
Više informacija o rezultatima ove operativne akcije bit će poznato po okončanju navedenih aktivnosti

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, danas su u saradnji s policijskim službenicima MUP-a USK realizirali su operativnu akciju kodnog naziva „Tekila“.

 

Slobode je lišeno pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su oni počinili krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav (2) KZ FBiH.

 

Tokom pretresa osoba i prostorija na pet lokacija na području Unsko-sanskog kantona pronađeno je i privremeno oduzeto: 1,122 grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „speed“, kao i 570 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu „extasy“, biljna zelena materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu, te mobilni telefoni, digitalne vage, drobilice za biljne materije, puška i municija.

 

Realizacija navedenih aktivnosti sprovedena je uz koordinaciju Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a sve osobe lišene slobode u toku dana bit će predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca.        

 

Više informacija o rezultatima ove operativne akcije bit će poznato po okončanju navedenih aktivnosti, saopćeno je iz Grupe za odnose s javnošću SIPA-e.                                                                           

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI