Šuška se

Spektakularno pojačanje na Grbavici: Bivši reprezentativac BiH bi se mogao vratiti u Željezničar

Sport 30.07.19, 11:27h

Spektakularno pojačanje na Grbavici: Bivši reprezentativac BiH bi se mogao vratiti u Željezničar
Dijete Grbavice ostavilo je veliki trag u svom klubu i donio mnoge lijepe golove i asistencije svojim navijačima, a kasnije je u ostalim klubovima osvojio četiri pehara

 

Vijest koja će obradovati sve navijače na Grbavici je da bi Semir Štilić (31) mogao biti sljedeće pojačanje FK Željezničar.

 

Iako su obje strane zakopčane do grla, Reprezentacija.ba portal od Štiliću bliskih ljudi saznaje kako je proteklih dana bilo određenih razgovora oko povratka na Grbavicu.

 

Semir je od prvog jula slobodan igrač nakon što je napustio poljsku Wislu Plock za koju je igrao dvije godine. Želju je, tada kao prva zvijezda ekipe, napustio još davne 2008. godine nakon čega je igrao za Lech, Karpaty, Gaziatepspor, Wislu Krakow i Apoel Nicosiu.

 

Dijete Grbavice ostavilo je veliki trag u svom klubu i donio mnoge lijepe golove i asistencije svojim navijačima, a kasnije je u ostalim klubovima osvojio četiri pehara. Sa Lechom je bio šampion, osvajač kupa i superkupa Poljske, a sa APOEL-om šampion Kipra. U dresu Lecha pamti uspješnu grupu Evropa Lige u kojoj su bili drugi iza Manchester Citya, a ispred Juventusa i Salzburga.

 

Za reprezentaciju BiH igrao je za sve kategorije. Za A tim upisao je osam nastupa – posljednji put 2015. u Austriji. Pojača li Želju, Štilić će sigurno biti jedna od prvih zvijezda BHT Premijer lige i dodatno povećati atraktivnost cjelokupnog takmičenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI