jednoglasna odluka

Predsjedništvo SDP-a BiH iz partije isključilo Envera Bijedića i Edina Delića

Front 26.07.19, 17:15h

Predsjedništvo SDP-a BiH iz partije isključilo Envera Bijedića i Edina Delića
Osim toga, kako je navedeno, najavama da formiraju novi politički projekt Bijedić i Delić direktno su prekršili i Statut Socijaldemokratske partije BiH, koji jasno propisuje da članovi SDP-a ne mogu biti članovi dvije stranke istovremeno


Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH jednoglasno je odlučilo da iz partije budu isključeni bivši predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a BiH Tuzlanskog kantona Enver Bijedić i Edin Delić, bivši predsjednik Općinske organizacije SDP-a Lukavac. 

 

- Bijedić i Delić su protivno odlukama organa partije o nekoaliranju s nacionalnim strankama inicirali i učestvovali u pregovorima za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu sa SDA. Ranije su zbog glasanja za Vladu TK, koju predvodi SDA, iz SDP-a isključeni poslanici Žarko Vujović i Husein Tokić, kao i novi ministri u Vladi Tuzlanskog kantona Sulejman Brkić i Mustafa Šakić - navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

 

Osim toga, kako je navedeno, najavama da formiraju novi politički projekt Bijedić i Delić direktno su prekršili i Statut Socijaldemokratske partije BiH, koji jasno propisuje da članovi SDP-a ne mogu biti članovi dvije stranke istovremeno.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI