OSTAJE U PRITVORU

Skrivali ukradeno vozilo u Sarajevu, pa pratili i ubili Ostojića i njegovu ženu: Detalji sa današnjeg suđenja Srećku Trifkoviću

Hronika 26.07.19, 14:37h

Skrivali ukradeno vozilo u Sarajevu, pa pratili i ubili Ostojića i njegovu ženu: Detalji sa današnjeg suđenja Srećku Trifkoviću
Pritvor je određen i zbog težine krivičnog djela, načina i posljedica izvršenja i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda

 

 

 

Srećku Trifkoviću (1985.), koji je osumnjičen za ubistva Damira Ostojića (1976.) i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić (1978.), određen je jednomjesečni pritvor.

 

Okružni sud u Banjoj Luci je time prihvatio sve razloge koje je Republičko javno tužilaštvo u Banjoj Luci navelo u prijedlogu za određivanje pritvora Trifkoviću, potvrđeno je Feni.

 

Razlozi za pritvor su opasnost da će boravkom na slobodi Trifković uništiti, sakriti, falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

 

Pritvor je određen i zbog težine krivičnog djela, načina i posljedica izvršenja i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

 

Trifković je ispitan u Posebnom odjeljenju Tužilaštva RS-a za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, nakon što su ga 23. jula uhapsili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

Policija RS-a u maju je dostavila nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Srećka Trifkovića s Pala, koji se sumnjiči da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo "škoda oktavija", vlasništvo D.A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

 

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018. kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI