UDARAO JE NA PARKINGU I UVUKAO U AUTO

Ajla Sadiković sada se kaje što je pucala u supruga: Nisam htjela da ga ubijem, niti povrijedim, teško mi je...

Hronika 26.07.19, 11:48h

Ajla Sadiković sada se kaje što je pucala u supruga: Nisam htjela da ga ubijem, niti povrijedim, teško mi je...
Ona je miran tip osobe i nikada u životu ranije nije upotrijebila vatreno oružje - kazala je advokatica Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković

 

 


Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora Ajli Sadiković (30), koja je u ponedjeljak hicem iz „tetejca“ ranila supruga Denisa nakon što ju je tukao na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane.

 


- Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od uznemirenja javnosti i ponavljanja krivičnog djela - kazao je za Avaz Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.


Svađa među supružnicima eskalirala je zbog brakorazvodne parnice, koja je u toku.


- Nisam imala namjeru da ga ubijem niti da ga povrijedim. Teško mi je sada i žao mi je što se sve tako desilo - kazala je prilikom saslušanja u Tužilaštvu Ajla Sadiković, koja je osumnjičena za pokušaj ubistva.


Miran tip


Denis, koji je pogođen blizu prepone, zbrinut je na Ortopediji Kliničkog centra u Sarajevu i nije životno ugrožen.


Sarajevska advokatica Džema Milaimi-Hasanagić potvrdila nam je da je Ajla Sadiković u Tužilaštvu dala kratku izjavu. Kazala nam je da je Ajla kao pripadnica Oružanih snaga BiH imala urednu dozvolu za nošenje pištolja CZ M57 kalibra 7,62 milimetra.


- To nije sporno, ona je kao vojno lice imala urednu dozvolu. Ona je miran tip osobe i nikada u životu ranije nije upotrijebila vatreno oružje - kazala nam je advokatica Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković.


Ajla je provela noć u tužilačkom pritvoru, a danas će biti održana sjednica na Kantonalnom sudu u Sarajevu na kojoj će biti razmatran prijedlog za pritvor.


Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se nakon hapšenja moglo vidjeti da je Ajla bila u velikom strahu od svog supruga koji ju je i ranije maltretirao. Bračne razmirice i ljubomora doveli su do toga da je Ajla pokrenula brakorazvodnu parnicu.

 

Kobnog dana on ju je pozvao da dođe u kafić “Intermeco” da razgovaraju. Pristala je jer je željela da se dogovore kako bi razvod protekao što bezbolnije.


Ugurana u vozilo


Međutim, došlo je do svađe koja je eskalirala na parkingu, gdje ju je Denis bukvalno ugurao u auto, ali je ona uspjela izaći iz vozila. Denis je potom nasrnuo na nju i šakama je udarao, na šta je ona iz tašne izvukla „tetejac“ i pucala.


U blizini se našao policajac koji nije bio na dužnosti Nihad Zolj te ju je razoružao i pozvao svoje kolege.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI