Lana Prlić odgovara (svom) bivšem predsjedniku SDP-a

Žao mi je što je gospodin Lagumdžija nakon jedne kafe sa Izetbegovićem od socijaldemokrate postao fašista

Front 26.07.19, 09:28h

Žao mi je što je gospodin Lagumdžija nakon jedne kafe sa Izetbegovićem od socijaldemokrate postao fašista
Bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagundžija optužio je aktuelnog predsjednika Nermina Nikšića da loše upravlja strankom, ocijenio je da je SDP izgubio multietnički karakter kao i to da je stranka doživjela deintelektualizaciju kadra

 

SDP-ova zastupnica u Parlamentu Federacije BiH Lana Prlić poručila je da je kroz svoj politički angažman pokazala više hrabrosti i ljubavi prema Bosni i Hercegovini nego bivši predsjednik te partije Zlatko Lagumdžija u zadnjih 20 godina.

 

- Danas je na N1 bivši predsjednik SDP i današnji predsjednik SPD-a izjavio da je on u Predsjedništvu imao dva Komšića, dok danas u Predsjedništvu partije sjede Prlić i Boban.

 

Da napomenem da dok je gospodin Lagumdžija bio predsjednik u martu/aprilu 2014. godine, Ivan i ja smo stajali na bini Doma mladih isto ponosno kao i danas.

 

Žao mi je što je gospodin Lagumdžija nakon jedne kafe sa Bakirom Izetbegovićem od socijaldemokrate postao fašista.

 

Gospodine Lagumdžija, kroz svoj politički angažman, nastupe, rad pokazala sam više hrabrosti i ljubavi prema ovoj državi i narodu nego Vi u zadnjih 20 godina.

 

Žao mi je što slobodno vrijeme provodite razmisljajući o Prlićima, valjda je to neki kompleks iz mladosti.

 

Kako god, bez obzira na ime i prezime, nacionalnost, vjeru, ja vjerujem samo u podjelu na dobre i loše ljude i zato sam se i učlanila u partiju na čijem ste čelu bili Vi, i za vrijeme Vašeg mandata.

 

Smatram da su postulati SDPa ustvari ništa više nego dobar odgoj, a vidim da su neki u trećoj starosnoj dobi zaboravili i odgoj i postulate u koje su se kleli desetljećima.

 

Vi i gospoda na koju se pozivate ste najodgovorniji što od SDP-a niste napravili stranku koja je jaka u svim dijelovima BiH, pa i u dijelovima gdje Ivan i ja živimo.

 

I evo još jedna informacija za Vas gospodine Lagumdžija, prvi put ikada SDP ima zastupnika u PDPFBiH iz Gruda, a to je upravo Ivan Boban, pored kojeg ću uvijek ponosno stajati i s kojim ću zajedno raditi i graditi državu za sve nas.

 

Za ovu i ostale bljuvotine koje je izrekao mi mu opraštamo, a neka moli Boga da mu i on oprosti za sve loše što je godinama radio i govorio.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI