Direkcija za puteve KS obavještava građane

Večeras počinje (privremena) sanacija pružnog prelaza kod Energoinvesta, saobraćaj će biti potpuno obustavljen

Hronika 25.07.19, 19:10h

Večeras počinje (privremena) sanacija pružnog prelaza kod Energoinvesta, saobraćaj će biti potpuno obustavljen
Obzirom da trenutno ne postoji mogućnost kvalitetnog saniranja asfalitnih šina, radovi koji će se izvršiti su privremenog karaktera, a u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture kada će biti urađeno i trajno rješavanje pružnog prelaza

 

Iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo obavještavaju građane Sarajeva da će dana 25. jula 2019. godine sa početkom u 22 sata početi sanacija pružnog prelaza kod Energoinvesta - spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička. 

 

Naime, zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture na spoju glavne gradske longitudinale i ulice Tvornička došlo je do pucanja asfalta uz šine. Planirano je da KJKP RAD izvrši uklanjanje postojećeg sloja asfalta kod pružnog prelaza, zatim će KJKP GRAS izvršiti radove na saniranju asfaltnih šina, a potom će se izvršiti ponovno asfaltiranje pružnog prelaza.

 

Obzirom da trenutno ne postoji mogućnost kvalitetnog saniranja asfalitnih šina, radovi koji će se izvršiti su privremenog karaktera, a u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture kada će biti urađeno i trajno rješavanje pružnog prelaza.


Za potrebe izvođenja navedenih radova će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja, biti u potpunosti obustavljen cestovni saobraćaj preko pružnog prelaza, a saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce, i to u periodu od 22 sata 25.07. do sedam sati 26.07.2019. godine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI