Sumnja se da postoji i podzemni kompleks

Ovaj rajski otok bio je 'seks igralište' svjetskih moćnika: U pedofilskoj jazbini noć koštala više od 10.000 KM

Hronika 25.07.19, 16:29h

Ovaj rajski otok bio je 'seks igralište' svjetskih moćnika: U pedofilskoj jazbini noć koštala više od 10.000 KM
Otoku se može pristupiti samo helikopterom ili brodom. Na njemu je izgrađeno nekoliko zdanja. Od njih je površinom najveća sama vila tirkiznog krova, okružena manjim kućama, no najneobičnija je građevina podignuta na osamljenijem dijelu otoka

 

Jeffrey Epstein, američki bogataš i seksualni prijestupnik, među ostalim optužen za podvođenje maloljetnih djevojaka, svoj je "otočni raj" na Karibima kupio prije više od 20 godina. No, njegova je karipska adresa s vremenom, zbog stvari koje su se tamo navodno događale, zaslužila mnogo zloglasnije nadimke: otok grijeha, otok orgija ili pedofilski otok.

 

Little St. James, kojem je Epstein tepao "Little St. Jeff" nalazi se u Djevičanskom otočju. Proteže se na 28 hektara, a navodno su ga pohodili mnogi pripadnici svjetske elite. Na njega su, navodno radi seksualnih igara, redovno dopremane i maloljetne djevojke.

 

Otoku se može pristupiti samo helikopterom ili brodom. Na njemu je izgrađeno nekoliko zdanja. Od njih je površinom najveća sama vila tirkiznog krova, okružena manjim kućama, no najneobičnija je građevina podignuta na osamljenijem dijelu otoka. Na prvu podsjeća na hram, zidovi su joj obojani u bijele i jarko plave pruge, a terasu krase motivi labirinta.

 

Ta je građevina svojedobno imala i zlatnu kupolu, no ona je uništena tokom jedne od oluja. Neki sumnjaju da su se upravo tamo održavale orgije s maloljetnicama, drugi tvrde da je riječ o Espteinovoj muzičkoj, akustično izoliranoj sobi u kojoj je običavao svirati klavir. Treći navode kako nije isključeno da se ispod zdanja proteže i podzemni kompleks te da ono ima dodatni, alternativni ulaz.

 

Epstein je otok navodno očistio od originalne vegetacije i danas ga krasi niz palmi. Njihovo dopremanje na otok, ali i sadnja, navodno je koštala 20.000 dolara po komadu, odnosno drvetu.

 

Na otočiću se nalazi i helidrom te bazeni. Navodno si je Epstein izgradio i biblioteku i kino. Na otoku je svojedobno radilo više desetaka ljudi, među ostalim i osiguranje.

 

Prema nekim informacijama, otok se mogao iznajmiti za oko 10.500 KM za noć.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI