FOTO/ LJETO PO MOM GUŠTU

Mlada bh. glumica uživa na Jadranu i otkriva detalje svog savršenog ljetovanja: Nit' hoteli, nit' skupi apartmani...

Lifestyle 25.07.19, 13:43h

Mlada bh. glumica uživa na Jadranu i otkriva detalje svog savršenog ljetovanja: Nit' hoteli, nit' skupi apartmani...
Ljubitelj sam škampi na svaki mogući način, kao i paste. Ako bih baš morala odabrati jednu vrstu hrane koju bih uvijek jela, to je pasta

 

 

- Tamo svaki put otkrivam nešto novo i zaista uživam. U Pelješcu su mala domaćinstva gdje rado kupim neko vino za uspomenu - kaže mlada bh. glumica Marija Pikić u razgovoru za magazin Azra i otkriva detalje svog savršenog ljetovanja.


BIRAM KAMP


Nisam ljubitelj hotela. Uglavnom volimo da kampujemo i koristimo neki apartman, jer smo u prolazu. Uvijek se organizujemo kao ekipa i uzmemo ruksak na leđa i nalazimo smještaj noć za noć. To je avantura i ja je volim. Po hotelima sam uglavnom jedino kad baš moram.


Volim da odem u Kapetanovu kuću, restoran koji ima veliku tradiciju i fenomenalnu kuhinju. Do sada nisam srela čovjeka koji je došao u taj restoran, a otišao nezadovoljan. Jelo je napravljeno po svačijem ukusu i s mjerom. Ljubitelj sam škampi na svaki mogući način, kao i paste. Ako bih baš morala odabrati jednu vrstu hrane koju bih uvijek jela, to je pasta.

 

peljesac-kapetanova-kuca

 

JUTRO


Nisam nikada bila tip kojem bi jutarnja kafa nešto predstavljala, kao većini ljudi oko mene. Nemam naviku čak ni da pijem kafu kući. Kada se probudim, prvi sat uglavnom šutim, nekako nemam potrebu bilo šta da progovorim. Čovjeku treba malo da se razbudi i da nadođe, ali obično pustim muziku koja mi je odlična za početak dana.


Ujutro najradije poslušam neki funk ili jazz. Nakon toga slijedi priprema doručka, nekada su to jaja s kobasicom, salatom, povrćem, a, ako znam da mi je taj dan onako lagan, onda pripremim proteinski smoothie i ponesem ga sa sobom vani.


Ako je lijepo vrijeme, onda uzmem bicikl i vozim se otprilike jedan sat. Tu uzmem pauzu i popijem prvu kafu u svom kafiću. Također, volim jogu i radim je svakog dana bar 20-30 minuta, a kad imam više vremena ili potrebe, onda odem i u teretanu.

 

marija-pikic-peljesac-joga


KUHANJE U DVOJE

 

Kuham, ali ne svakodnevno, jer mi ni moj ritam ni moj posao to ne dozvoljavaju, ali zato moja jača polovina voli da kuha, pa kao što kažu: „Dobro sam se udala“(smijeh). On voli da kuha, a ja ne.


Kada kuhamo zajedno, obično spremamo paste, jer smo i jedno i drugo veliki ljubitelji tog jela. Umak za pastu koji najčešće spremamo jeste prepržen pršut na puteru s tikvicama u bijelom sosu. To se obično dešava nedjeljom kada u isto vrijeme ustajemo i te nedjelje su zaista divne.


Kako sam u toku ljeta kao malo dijete, niko me ne može utjerati u kuću, tada obično izađemo da negdje popijemo pivo ili neku čašu vina. Uživam ljeti u gradskoj gužvi i šetnji, ne volim ostajati kući.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI