Sumnjiči se za ubistvo Damira Ostojića

Srećko Trifković će danas biti sproveden u Tužilaštvo RS-a: Juče pušten iz KPZ Zenica, pa odmah uhapšen

Hronika 24.07.19, 10:40h

Srećko Trifković će danas biti sproveden u Tužilaštvo RS-a: Juče pušten iz KPZ Zenica, pa odmah uhapšen
Nakon završene kriminalističke obrade, Trifković će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sproveden u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva - Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na dalje postupanje

 

Srećko Trifković, koji se sumnjiči zbog ubistva Damira Ostojića (1976.) i pokušaja ubistva njegove supruge Sandre Jošić (1978.), bit će danas sproveden u Republičko javno tužilaštvo u Banjoj Luci, potvrdila je Feni portparolka te pravosudne institucije Dragica Tojagić.

 

Po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Trifkovića su jučer lišili slobode policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

- Trifkovića su preuzeli pripadnici Jedinice žandarmerije Banja Luka te transportovali u prostorije Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet, gdje se nad njim sprovedi kriminalistička obrada – potvrđeno je iz entitetske policije.

 

Nakon završene kriminalističke obrade, Trifković će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sproveden u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva - Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na dalje postupanje.

 

Trifković je jučer uhapšen nakon što je pušten iz pritvora u Zenici, gdje je bio zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu dva policajca u Sarajevu.

 

Policija RS-a u maju je dostavila nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Srećka Trifkovića sa Pala, koji se sumnjiči da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo "škoda oktavija", vlasništvo D.A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

 

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018. kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018. godine.

 

Policija RS-a je ranije podnijela izvještaj i protiv Miloša Obradova, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

 

U pritvoru u Banjoj Luci se već nalazi osumnjičeni Stefan Samardžija.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI