FUP ponovo hapsio

Nastavak akcije 'Mak': Sloboden lišen A.Z. za kojim je bila raspisana potjernica

Hronika 19.07.19, 09:31h

Nastavak akcije 'Mak': Sloboden lišen A.Z. za kojim je bila raspisana potjernica
A.Z. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo

 

U nastavku operativne akcije kodnog naziva "Mak", vezano za dokumentovanje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom "nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su uz asistenciju pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su uhapsili A.Z. (1993.) za kojim je bila raspisana operativna potjernica, a koji je bio van granica BiH. 

 

A.Z. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a. 

 

U skopu te operativne akcije, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, 16. jula su izvršeni pretresi na devet lokacije na području Kantona Sarajevo i uhapšeno sedam osoba: A.M. (1988.), A.D. (1984.), M.M. (1978.), M.Š. (1985.), S.K (1967.), E.DŽ. (1966.), E.DŽ. (1973.) koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI