Pala nekrunisana kraljica tuzlanske mafije

Zloglasna Margareta Hadžić uhapšena prilikom pokušaja bijega iz BiH: Puštena iz zatvora na dopust, pa...

Hronika 18.07.19, 10:57h

Zloglasna Margareta Hadžić uhapšena prilikom pokušaja bijega iz BiH: Puštena iz zatvora na dopust, pa...
Marga je prije nekoliko godina čak teško ranila dvojicu policajaca kada su pokušali pretresti njenu kuću zbog sumnje da se bavi prodajom droge

 

Margaretu Hadžić Margu (55), nekrunisanu kraljicu mafije Tuzlanskog kantona, jutros je, saznaje Avaz, uhapsila srbijanska granična policija prilikom njenog pokušaja da uđe u Srbiju iz Bosne i Hercegovine

 

Amra Kapidžić, portparol MUP-a TK, s druge strane, nije za Avaz željela potvrditi ovu informaciju.

 

 

Hadžić je, kako prenose mediji, uhapšena po crvenoj potjernici koju je za njom raspisala Bosna i Hercegovina.

 

Za nju su se vezale brojne kriminalne afere u posljednje dvije decenije. Služila je zatvorsku kaznu, a nedavno je puštena na dopust, nakon čega se više nije vratila na izdržavanje kazne.

 

Ona je prije tri godine osuđena na tri godine zatvora kao organizatorica kriminalne grupe koja se bavila prometom narkotika.

 

Marga je čak teško ranila dvojicu policajaca kada su pokušali pretresti njenu kuću zbog sumnje da se bavi prodajom droge. Osuđena je na osam godina zatvora. Tokom sudskog postupka moglo se čuti da je Marga pod krinkom kozmetičkog salona okupljala “žensku bandu“ za posao dilanja droge.

 

Osim nje, Kantonalni sud u Tuzli je na dvije godine zatvora osudio njene bliske saradnice Ružicu Babić iz Tuzle i Almiru Hamzić iz Živinica. 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI