ne propustite

Izložba 'Ko ti je ovo radio?' skulptorice Lejle Ćehajić u galeriji 'Zvono'

Kultura 14.07.19, 16:14h

Izložba 'Ko ti je ovo radio?' skulptorice Lejle Ćehajić u galeriji 'Zvono'
- Ko ti je ovo radio?, jedno je od najčešćih pitanja koje je odnjegovao naš mentalitet, a mentalitetom, znamo i pravdamo sve. I nije važno da li je riječ o moleru, keramičaru, stomatologu, frizeru

 

Izložba pod nazivom "Ko ti je ovo radio?", bh. skulptorice Lejle Ćehajić bit će otvorena sutra u sarajevskoj galeriji "Zvono". 

 

Za predstavnike medija istog dana bit će organizirano snimanje postavke i razgovor s autoricom, najavljeno je iz Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti "Zvono". 

 

- Ko ti je ovo radio?, jedno je od najčešćih pitanja koje je odnjegovao naš mentalitet, a mentalitetom, znamo i pravdamo sve. I nije važno da li je riječ o moleru, keramičaru, stomatologu, frizeru... Uvijek onaj kod kojeg ste narednog došli ima zamjerki na rad prethodnika. Ponekad svakako zaborave da su upravo oni pružili prethodno lošu uslugu - navodi se u najavi izložbe. 

 

Presjek okolnosti u kojima umjetnici najčešće djeluju, odnosno reakcija kojima je njihov rad izložen, donosi nova izložba skulptorice Lejle Ćehajić koja uvijek iznova uspije prevazići i vlastito skulptorsko umijeće i nesvakidašnji smisao za humor, te ih vješto ukomponirati u cjelinu koja predstavlja ne samo zadovoljstvo u vizuelnoj postavci nego u kompletnom događaju koji je nerijetko protkan lucidnim porukama koje postavku prate i koje se često referiraju na neki od bolnih ili apsurdnih segmenata stvarnosti. 

 

- Kako izgledaju oni koji stoje i komentarišu, a najčešće sami ne čine ništa imat ćemo priliku vidjeti na aktuelnoj postavci u Zvonu, od vječnih nepriznatih kritičara koji to po formalnoj vokaciji nisu, do slučajnih prolaznika – vlasnika mišljenja, sve ih je Lejla, kao i obično, majstorski izvajala i donosi nam ih u Zvono. A šta oni ili koga oni komentarišu? Pa to neka bude iznenađenje - navodi se.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI