Bivši čelnik Dinama živi u Međugorju

Hrvatska uručila Tužilaštvu BiH zahtjev za izručenje Zdravka Mamića

Hronika 12.07.19, 20:44h

Hrvatska uručila Tužilaštvu BiH zahtjev za izručenje Zdravka Mamića
Optužnica Zdravka Mamića i druge tereti da su od decembra 2004. do decembra 2015. bili članovi zločinačkog udruženja te su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih firmi te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača oštetili klub za više od 144 miliona kuna

 

Hrvatski mediji naveli su da je ministarstvo pravosuđa BiH dostavilo Tužilaštvo BiH molbu Hrvatske za izrulenjem bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića.

 

- Ministarstvo pravosuđa BiH obavijestilo je Sud BiH da je molba za izručenje s prilozima dostavljena Tužilaštvu BiH na postupanje - navodi se u odgovoru za Index.hr.

 

Sud BiH je 11. juna odbio zahtjev da se Mamiću odredi pritvor na temelju potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska, ali mu je odredio mjeru oduzimanja putnih isprava BiH i obavezu redovnog javljanja policijskoj stanici u Čitluku.

 

Optužnica Zdravka Mamića i druge tereti da su od decembra 2004. do decembra 2015. bili članovi zločinačkog udruženja te su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih firmi te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača oštetili klub za više od 144 miliona kuna.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI