Predstavnici uprave i dioničara Aluminija nakon razgovora s liderom HDZ-a

Šta se događalo na sastanku sa Čovićem? Klepić: 'Cilj je što je prije pokretanje proizvodnje, ne razmišljamo o stečaju'

Front 11.07.19, 20:50h

Šta se događalo na sastanku sa Čovićem? Klepić: 'Cilj je što je prije pokretanje proizvodnje, ne razmišljamo o stečaju'
Pri izlasku iz središnjice ljutiti radnici su zasuli Čovića pogrdnim riječima i gađali njegov automobil bocama. Dvije osobe su privedene radi sukoba s policijom, a jedna osoba je ozlijeđena pri čemu je intervenirala Hitna pomoć

 

Na sastanku predstavnika radnika, Nadzornog odbora, Uprave društva i dioničara Aluminija s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji je održan u četvrtak poslijepodne u prostorijama mostarskoga Aluminija ponovljeno je kako ima nade za to poduzeće.

 

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić izjavio je kako se razgovaralo o spašavanju Aluminija, očuvanju radnih mjesta i nastavku poslovanja.

 

zdenko-klepic

Zdenko Klepić

 

-  Pokušat ćemo voditi brigu i zbrinuti radnike jer su svi ostali bez radnih mjesta gašenjem struje u tvornici. Cilj je što je moguće prije pokretanje proizvodnje. Ne razmišljamo o stečaju - rekao je Klepić.

 

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako krivaca ima mnogo za ovakvu situaciju, no kako su najmanji krivi radnici.

 

- Iznijeli smo svoje zahtjeve pred Čovićem - kazao je Biokšić i izrazio uvjerenje da će se radnici htjeti vratiti na svoja radna mjesta.

 

 On najodgovornije za gašenje tvornice smatra predstavnike Vlade FBiH.

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka s predstavnicima Uprave i malih dioničara mostarskog Aluminija, otišao bez izjava za medije.

 

Podsjetimo prije ovoga sastanka, Čović se sastao s predstavnicima Nezavisnoga sindikata Aluminija u središnjici HDZ-a u Mostaru kada je, preko sindikalista obećano kako neće doći do stečaja, da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje te da će svi radnici u dužem vremenu biti vraćeni na posao.

 

Pri izlasku iz središnjice ljutiti radnici su zasuli Čovića pogrdnim riječima i gađali njegov automobil bocama. Dvije osobe su privedene radi sukoba s policijom, a jedna osoba je ozlijeđena pri čemu je intervenirala Hitna pomoć.

 

Sastanku je nazočila i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI