FOTO/ Pritvor ukinut na prijedlog Tužilaštva KS

Dario Delibašić izašao na slobodu, određene mu mjere zabrane

Hronika 11.07.19, 17:37h

Dario Delibašić izašao na slobodu, određene mu mjere zabrane
Otmica Kilerdžije se dogodila početkom maja u naselju Pejton na Ilidži kada je grupa naoružanih razbojnika presrela žrtvu koja se nalazila u Golfu 6

 

 

Kantonalni sud u Sarajevu je, na prijedlog sarajevskog Tužilaštva, ukinuo pritvor i pustio na slobodu Darija Delibašića, osumnjičenog za učešće u otmici turskog državljanina Tamera Kilerdžija.

 

Sud je Delibašiću, sinu legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, odredio mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta, putovanja, te zabrana sastajanja sa svjedocima. Također, Delibašić će se morati javljati nadležnoj policijskoj stanici.

 

Otmica Kilerdžije se dogodila početkom maja u naselju Pejton na Ilidži kada je grupa naoružanih razbojnika presrela žrtvu koja se nalazila u Golfu 6.

 

Prijeteći vatrenim oružjem, izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Na sjednici održanoj nedavno u Sudu Delibašić nije sporio da je posudio vozilo i iznajmio vikendicu drugovima iz Srbije, no, on i njegov branilac Zlatko Ibrišimović negirali su da je Delibašić bio upoznat s namjerama osoba koje su izvele ova krivična djela. Inače, Delibašić je ranije osuđen u Italiji na šest godina zbog trgovine drogom.

 

Bio je član kriminalne grupe koja je drogu prebacivala na relaciji Beograda, BiH, Hrvatske do Italije. Osuđen je u odsustvu.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI