Mjesto i vrijeme sastanka bit će naknadno objavljeni

Nakon što su radnici Aluminija stigli ispred centrale, oglasili se iz HDZ-a: 'U ovom trenutku ključna je smirenost...'

Front 10.07.19, 14:53h

Nakon što su radnici Aluminija stigli ispred centrale, oglasili se iz HDZ-a: 'U ovom trenutku ključna je smirenost...'
U HDZ-a BiH ocjenjuju kako svi oni koji pokušavaju problemima uposlenika Aluminija praviti kratkoročan politički profit stvaraju nemjerljivu štetu upravo samim radnicima kojima sada, kako kažu, treba razumijevanje, potpora i prije svega pomoć oko rješavanja osnovnih životnih problema, a ne politička prepucavanja zarad jeftinih političkih bodova

 

Predstavnici HDZ-a BiH održat će u četvrtak, 11. jula, sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija d.d. Mostar kako bi što prije došli do kratkoročnog, dugoročnog, ali i trajnog rješenja za to poduzeće koje je noćas prestalo s radom, priopćeno je u srijedu iz te stranke.

 

"Nemogućnost organizacije električne energije Aluminiju predstavlja udar na život kako u cjelokupnoj BiH, tako i u Hercegovini. Smatramo kako je trenutno najvažniji zadatak brinuti o radnicima te što prije doći do kratkoročnog, dugoročnog ali i trajnog rješenja", navodi se u priopćenju.

 

Dodaje se kako će sutrašnji sastanak s menadžmentom i novim Nadzornim odborom dati realnu sliku stanja i ponuditi opcije za rješenje današnje situacije.

 

U HDZ-a BiH ocjenjuju kako svi oni koji pokušavaju problemima uposlenika Aluminija praviti kratkoročan politički profit stvaraju nemjerljivu štetu upravo samim radnicima kojima sada, kako kažu, treba razumijevanje, potpora i prije svega pomoć oko rješavanja osnovnih životnih problema, a ne politička prepucavanja zarad jeftinih političkih bodova.

 

"U ovom trenutku ključna je smirenost, kako bi izbjegli moguću daljnju štetu, kao i izbjegavanje radnji koje nas sve skupa mogu odmaknuti od postizanja konačnih rješenja. Vjerujemo kako je samo zajedničkim djelovanjem i preuzimanjem odgovornosti moguće doći do prihvatljivog rješenja", kaže se u priopćenju HDZ-a BiH iz kojeg napominju da će mjesto i vrijeme sastanka naknadno biti objavljeni.  

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI