ŽIVOT SA IKEOM BIO JE PAKAO

Tina Turner progovorila o zlostavljanju: 'Morala sam pristati na brak ili bi bilo batina... Crno oko, slomljen nos, natečena usna...'

ŽENA iN 06.07.19, 10:52h

Tina Turner progovorila o zlostavljanju: 'Morala sam pristati na brak ili bi bilo batina... Crno oko, slomljen nos, natečena usna...'
Tina i Ike su sarađivali tokom šezdesetih godina, prije nego što se hemija sa scene prebacila u realan život. Ike ju je kasnije godinama ozbiljno zlostavljao, toliko da je Tina pokušala samoubistvo

 

 

Tina Turner priznala je da je i danas preplave "emocije" kada razmišlja o pokojnom suprugu Ikeu, koji ju je zlostavljao i tukao, i da se udala za njega samo da bi spriječila dalje zlostavljanje, ma kako to pardoksalno zvučalo.


U intervjuuu za CBS News Gayle King ona je objasnila da je njen sadašnji brak sa njemačkim muzičkim producentom Erwinom Bachom njen prvi brak, što se nje tiče. Tina je bila udata za Ikea od 1962. do 1978.


- Kada me je Ikae pitao da se udam za njega, znala sam da je to s nekom namjerom. Ali morala sam da kažem da… ili bi bilo batina. I tako, kada je trebalo da se vjenčamo, to nije bila moja ideja.


Turner, međutim, priznaje da postane “emotivna” kada razmišlja o Ikeu, koji je preminuo 2007. godine, a njihov odnos u početku nije bio zlostavljanje, piše Independent.


- U početku je Ike bio veoma dobar prema meni. No nije mu se dopalo što je morao da zavisi od mene. I nisam željela da započinjem svađu jer bi uvijek bilo crno oko, slomljen nos, natečena usna, slomljeno rebro.


Tina i Ike su sarađivali tokom šezdesetih godina, prije nego što se hemija sa scene prebacila u realan život. Ike ju je kasnije godinama ozbiljno zlostavljao, toliko da je Tina pokušala samoubistvo 1968. Poznato je da je istovremeno bio nevjeran i zavistan od droga.


Tina je bukvalno pobjegla iz braka 1976. godine, a sud joj je dozvolio da može da zadrži scensko ime Tina Turner, koji joj je Ike dao, ali ga je zvanično zaštitio kao svoj. 


Poslije razvoda Tina doživljava preporod, sa planetarnim hitovima koji se i danas slušaju, a među kojima je i “Simply the Best”, a njena životna priča pretočena je u za Oskara nominovani film “What’s Love Got to Do with It” 1993. godine.


Pjevačica se osvrnula i na smrt njenog sina Craiga, koji se ubio u julu 2018. godine. 


- Mislim da je Craig bio usamljen, to je ono što mislim da ga je dotuklo. Imam mnogo slika na kojima se smije i osjećam da je na boljem mjestu. Zaista osjećam.

 

(Independent/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI