NAKON SPARNOG VIKENDA

Pripremite se, stiže drastično zahlađenje: Meteorolozi najavljuju veliki pad temperatura, sa sjevera prijete mutni oblaci

Hronika 06.07.19, 09:10h

Pripremite se, stiže drastično zahlađenje: Meteorolozi najavljuju veliki pad temperatura, sa sjevera prijete mutni oblaci
Za one kojima trenutne vrućine izuzetno teško padaju, bit će to pravo osvježenje

 

 

Pripremite se, iduće sedmice stiže drastično zahlađenje: Meteorolozi najavljuju veliki pad temperatura, sa sjevera stižu mutni oblaci     


Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, već od ponedjeljka stiže velika promjena vremenskih prilika u cijeloj Bosni i Hercegovini, a uz kišu, pljuskove i grmljavinu stižu i niže temperature. 


U nedjelju,  7. jula, bit će pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera uvjetovat će kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekujeu uglavnom u Bosni. 


Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i istoku do 37 stupnjeva.


U ponedjeljak, 8. jula, u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva padavine će postepeno oslabiti, a mjestimično i prestati. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim djelovima Hercegovine i sa kišom. 


Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 34 stupnja.


U utorak, 9. jula, pretežno oblačno vrijeme sa kišom i uglavnom svježije. Nešto više padavina očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima. 

 

Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stupnjeva.


Prema najavama svjetskog meteorološkog sajta Accuweather, narednih dana bit će još svježije, a u četvrtak se u Sarajevu i centralnim dijelovima BiH najavljuje mnogo kiše i maksimalne temperature od tek 19 stepeni. 


Za one kojima trenutne vrućine izuzetno teško padaju, bit će to pravo osvježenje.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI