sinoć u sarajevu

Hadžibajriću uručeno priznanje za Evropskog najnačelnika decenije

Hronika 05.07.19, 09:49h

Hadžibajriću uručeno priznanje za Evropskog najnačelnika decenije
Priznanje je Hadžibajriću dodijeljeno za rezultate rada postignute na čelu Općine Stari Grad Sarajevo kojom rukovodi od 2008. godine

 

Načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahimu Hadžibajriću svečano je uručeno priznanje Evropskog najnačelnika decenije, na Izboru najmenadžera i najkompanija BiH, jugoistočne i srednje Evrope održanom sinoć u Sarajevu. 

 

Priznanje je Hadžibajriću dodijeljeno za rezultate rada postignute na čelu Općine Stari Grad Sarajevo kojom rukovodi od 2008. godine.

 

U prethodnom periodu Hadžibajrić je radio na jačanju i izgradnji ove lokalne zajednice, razvoju infrastrukture, privrede, stvaranju pozitivnog okruženja za pokretanje biznisa i otvaranju općine za velike investicije, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

 

Samo u ovoj godini u općini Stari Grad realiziraju se investicije vrijedne 24 miliona KM, među kojima su i četiri kapitalna projekta: izgradnja prve javne podzemne garaže u KS, rekonstrukcija i obnova Doma zdravlja Stari Grad, izgradnja sportske sale za OŠ "Edhem Mulabdić" i rekonstrukcija zgrade Općine Stari Grad, a pored toga završava se rekonstrukcija užeg starogradskog jezgra sanacijom preostalog dijela ulice Ferhadija i kompletne ulice Štrosmajerova, navodi se. 

 

Predstavljajući projekte urađene u ovoj općini Hadžibajrić je kazao da je ljestvica podignuta visoko. 

 

- Podigli smo visoko ljestvicu u skoku uvis, volio bih da drugi pokušaju biti još bolji i urade još i više. U Bosni i Hercegovini moramo shvatiti da će nam biti bolje samo kada sami počnemo raditi i prestanemo čekati da nam neko drugi pomogne - kazao je Hadžibajrić. 

 

Priznanje Najnačelnik godine i decenije i Evropska regionalna ličnost godine lokalne samouprave uslijedilo je nakon što je Ibrahim Hadžibajrić dva puta proglašen najnačelnikom u BiH, prvi put 2010. godine, a potom i 2018. godine. Hadžibajrić je od Nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija 2016. proglašen i Načelnikom decenije u BiH, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI