pojačan saobraćaj i kolone

Krećete preko granice? Na ovom graničnom prelazu čekaju vas gužve, a evo kako je kroz Vranduk i još neke dionice

Hronika 05.07.19, 08:41h

Krećete preko granice? Na ovom graničnom prelazu čekaju vas gužve, a evo kako je kroz Vranduk i još neke dionice
Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Alternativni pravac za vozila do 7 tona je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka

 

Zbog deminiranja terena danas od 10.00 do 12.00 sati moguća je obustava saobraćaja u trajanju do 20 minuta na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (lokalitet Hrastova Glava). 

 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

 

U toku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez, a vozila na ovoj lokaciji saobraćaju usporeno. 

 

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Alternativni pravac za vozila do 7 tona je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka. 

 

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj i na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). 

 

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru. 

 

U cilju nesmetanog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, danas od 08.00 do 17.00 sati vozila će saobraćati jednom trakom na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu „Bijeli Buk“-Krupa na Vrbasu. 

 

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI