drama ne jenjava

Kompanija Glencore platila struju i sirovine Aluminiju za 'četiri dana života'

Hronika 04.07.19, 17:40h

Kompanija Glencore platila struju i sirovine Aluminiju za 'četiri dana života'
Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo – čuju rad naših pogona

 

Ishod krajnje neizvjesnoga dana u ovim dramatičnim trenucima za mostarski Aluminij koje, pokazalo se, ni pojedini visoki dužnosnici nažalost nisu ozbiljno shvatili, jest da nam se javio Glencore i osigurao financijska sredstva za kupnju i struje i sirovina za rad Aluminija za sljedećih četiri dana, saopćeno je danas iz Aluminija.

 

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

 

"Taj potez našega dugogodišnjeg partnera i potencijalnog investitora na tragu je posljednjega pokušaja iznalaženja rješenja za naše preživljavanje.

 

Naime, premda je prvotno planiran za petak, termini za sastanak čelnih ljudi Glencorea i vrha Vlade FBiH usklađeni su za ponedjeljak, a tada će se posljednji put pokušati postići dogovor u svezi s cijenom električne energije za nastavak poslovanja Aluminija.

 

Nažalost, sudeći prema previše udaljenim stajalištima, nismo optimistični i ne nadamo se dobrim vijestima! Zahvalni smo Glencoreu što nas kraj ne će stići u prvoj minuti subote, ali kako i ne bismo mogli dalje bez njihovih sredstava, tako ne ćemo moći dalje ni nakon utorka ako u ponedjeljak doživimo još jedan fijasko.

 

Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo – čuju rad naših pogona. Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala preći će u itekako glasnu tišinu", navodi se u saopćenju Aluminija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI