SVI NA JEDNOM MJESTU, TRI DANA SAJMA

Šefik Džaferović pokrovitelj, Amer Bukvić inicijator: Sarajevo u septembru ponovo postaje centar halal-industrije

Biznis Klub 04.07.19, 14:43h

Šefik Džaferović pokrovitelj, Amer Bukvić inicijator: Sarajevo u septembru ponovo postaje centar halal-industrije
Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 će ponovo na jednom mjestu okupiti predstavnike halal-industrije iz zemalja Jugoistočne Evrope, drugih zemalja iz svijeta u kojima je razvijena ova industrija, kao i multinacionalnih kompanija koje su na globalnom tržištu prisutne sa halal-proizvodima i uslugama

 
Nakon izuzetno uspješne realizacije prošlogodišnjeg sajma Bosna Bank International (BBI), Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH po drugi put organiziraju Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 koji će se održati u Sarajevu od 26. do 28. septembra pod pokroviteljstvom Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine 


Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 će ponovo na jednom mjestu okupiti predstavnike halal-industrije iz zemalja Jugoistočne Evrope, drugih zemalja iz svijeta u kojima je razvijena ova industrija, kao i multinacionalnih kompanija koje su na globalnom tržištu prisutne sa halal-proizvodima i uslugama. 


- SHF 2019 kao mjesto susreta svih tržišnih učesnika – proizvođača, regulatora, kupaca i potrošača halal-proizvoda i usluga ima za cilj da podstakne ulazak novih kompanija u ovu dinamičnu industriju, tako što će transparentno predstaviti brojne nove poslovne prilike domaćim i međunarodnim kompanijama. Namjera nam je da potaknemo dodatne investicije u našu državu i olakšamo poslovnu saradnju u oblasti halal-industrije koja je u velikoj ekspanziji – riječi su predsjednika Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo  Amera Bukvića, inicijatora ovog sajma kao i međunarodno priznate i svjetski poznate investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF). 


Učesnici i izlagači će imati priliku da tokom tri dana sajma predstave svoje proizvode i usluge, te u radnom dijelu razmijene saznanja i iskustva, iznesu svoja očekivanja od trendova u oblasti halal-industrije, kao i ostvare izravan kontakt i dobiju povratne informacije od potrošača halal-proizvoda i korisnika halal-usluga. 


„Posebna vrijednost sajma je u planiranim B2B susretima proizvođača halal-proizvoda i pružalaca halal-usluga koji će imati priliku da unaprijede odnose s lokalnim, regionalnim i međunarodnim kupcima i distributerima, s velikim kupcima i distributerima iz zemalja u kojima postoji potražnja za halal-proizvodima i uslugama, ali i onima koji su prisutni na tržištima širom svijeta, a koji mogu osigurati globalnu promociju i prodaju halal-proizvoda i usluga iz naše regije.“ – dodao je Bukvić, koji je izabran među 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji. 


Ove godine u Sarajevu na SHF-u 2019 očekuju se izlagači, posjetioci, distributeri, kupci i stručnjaci iz BiH, kao i zemalja regije: Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, zatim Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Indonezije, Kuvajta, Bahreina, Omana, Indije, Pakistana, kao i zemalja Evrope - Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Holandije, kao i Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Kine i dr. 


Materijali, informacije i novosti o sajmu bit će dostupni i redovno ažurirani na zvaničnoj web stranici: https://www.sarajevohalalfair.com kao i putem zvaničnih SHF profila na društvenim mrežama Facebook, LinkedIN, Twitter, YouTube i Instagram.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI