FOTO/ 12 godina krio ga KJKP 'Rad'

'Čije su četkica, peškiri i posteljina': Misteriozni objekat na Bjelašnici, Vlada KS 'slučajno' saznala za njega

Front 04.07.19, 13:11h

'Čije su četkica, peškiri i posteljina': Misteriozni objekat na Bjelašnici, Vlada KS 'slučajno' saznala za njega
Ekipa N1 je u mjestu na Bjelašnici zatekla objekat koji je evidentno korišten te da ima sve što je potrebno za normalno funkcionisanje - od higijenskih potrepština, peškira, posteljine

 

Administrativno-poslovni objekat "Bjelašnica" Trnovo Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad vrijednosti milion KM izgrađen je 2007. godine, a Vlada Kantona Sarajevo je ''slučajno'' saznala za njega, kako je naveo Srđan Mandić, ministar komunalne privrede i infrastrukture u Vladi KS.

 

Ministar Mandić je pojasnio da je objekat 2013. dobio namjenu. Ovaj objekat se sastoji od garaže, magacina, hodnika, ostave, dvije kancelarije, dnevnog boravka, kuhinje i WC-a i od sprata u koji je uključen prostor od pet spavaćih soba, dva kupatila, ostava, kuhinja, dnevni boravak i dva hodnika i koristit će se prema svojim namjenama.

 

 

Kako piše u Odluci o načinu korištenja objekta, poslovne prostorije koje se nalaze u prizemlju koristit će se za obavljanje administrativnih poslova radne jedinice i za potrebe zaposlenika za vrijeme trajanja pauze za doručak.

 

Prostorije koje se nalaze na spratu koristit će se za održavanje sjednica organa upravljanja KJKP Rad, održavanja predavanja, seminara i boravak poslovnih partnera.

 

Ekipa N1 je u mjestu na Bjelašnici zatekla objekat koji je evidentno korišten te da ima sve što je potrebno za normalno funkcionisanje - od higijenskih potrepština, peškira, posteljine.

 

 

Pored objekta je izgrađena i baza za KJKP Rad u kojem su trenutno smještene ekipe za poplave i snijeg.

 

objekat-kjkp-rad-bjelasnica

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZAIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI