VIDEO/ DOKAZ KAKO SE UNIŠTAVA PRIRODA

Napraviše ruglo od Bjelašnice: Nedostaje dio šume, krči se i gradi na sve strane, a ko gradi i šta - niko ne zna!

Hronika 01.07.19, 23:54h

Napraviše ruglo od Bjelašnice: Nedostaje dio šume, krči se i gradi na sve strane, a ko gradi i šta - niko ne zna!
Navodno se grade novi sportski objekti i sadržaji, a u preduzeću ZOI '84, koje je nosilac takvih aktivnosti, o tome nisu informisani

 

 

Nove fotografije sa Bjelašnice dokaz su o uništavanju prirode, odnosno sječi stabala u korist gradnje novih objekata. Ali, kakvih objekata - nije poznato. 


Stabala više nema, nešto se gradi, a ko gradi, ni to se ne zna. Sve je u nadležnosti općine Trnovo, ipak ni tamo ne preuzimaju odgovornost, jer su sporno zemljište davno prodali. 


Navodno se grade novi sportski objekti i sadržaji, a u preduzeću ZOI '84, koje je nosilac takvih aktivnosti, o tome nisu informisani, piše N1.


Bjelašnica danas. Očigledno nedostaje dio šume, odnosno nekoliko stabala je u potpunosti posječeno. Ovo nije prvi put da se uništava priroda na planini u korist gradnje novih objekata. 


U naselju Babin Do na Bjelašnici nalazi se dio posječenih stabala. Evidentno je da nekadašnja olimpijska ljepota korak po korak gubi svoj prirodni sjaj. Bjelašnica, zapravo, postaje novi urbanistički centar.


Što i nije cilj jedne planine ili bar ne bi trebao biti. Prvi kamion, drugi, treći, a onda i četvrti. Bjelašnica je danas veliko gradilište. Gradi se na svim stranama, u planu je mnogo toga.


Više detalja pogledajte u prilogu N1...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI