gužve na bh. putevima

Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na tri granična prijelaza, a evo gdje je zaustavljen saobraćaj

Hronika 01.07.19, 11:13h

Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na tri granična prijelaza, a evo gdje je zaustavljen saobraćaj
Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila

 

Pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Doljani i Gabela Polje. 

 

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta. 

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. 

 

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. 

 

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

 

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a savjetuju da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. 

 

Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.  

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI