VIDEO/ PROGOVORIO NOVINAR IZ INDONEZIJE

Ko je mladi Tito Bosnia i otkud mu takvo ime: 'Moj otac je obožavao Tita i vjerovao da za BiH ima nade..."

Hronika 01.07.19, 09:30h

Ko je mladi Tito Bosnia i otkud mu takvo ime: 'Moj otac je obožavao Tita i vjerovao da za BiH ima nade...
Riječ je o novinaru iz Indonezije, a ovim putem se obratio građanima BiH i potvrdio da je ovo zaista njegovo stvarno ime, te pojasnio kako ga je dobio

 


Nakon što je zbog svog neobičnog imena i prezimena postao hit na društvenim mrežama u BiH, Tito Bosnia oglasio se na svom Twitter profilu.


Riječ je o novinaru iz Indonezije, a ovim putem se obratio građanima BiH i potvrdio da je ovo zaista njegovo stvarno ime, te pojasnio kako ga je dobio.

 

 

"Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U posljednjih nekoliko dana, identitet mog imena privukao je veliku pažnju medija u Bosni i Hercegovini. Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki obožavatelj Josipa Broza Tita. Dao mi je ime u nadi da će tako dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je jednom doživjela građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad služio kao premijer, a potom i kao predsjednik. To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju o mom imenu. Hvala vam puno, moje čestitke i poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine", napisao je novinar Tito Bosnia, uposlenik CNBC Indonezija.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI