BRENINA SNAJKA MNOGO VOLI SARAJEVO

Aleksandra Prijović za bh. magazin otvorila dušu: Filip i ja smo od prvog trena znali da smo stvoreni jedno za drugo

ŽENA iN 29.06.19, 17:30h

Aleksandra Prijović za bh. magazin otvorila dušu: Filip i ja smo od prvog trena znali da smo stvoreni jedno za drugo
– Pišem vam iz Monte Carla, uživamo s našim sinom. Ovo je sigurno najljepši odmor u našem životu – kaže Aleksandra za magazin Azra, koja se tri mjeseca nakon porođaja u punom sjaju vratila sceni i svojoj vjernoj publici

 

 


Samo nekoliko dana nakon što je objavila novu pjesmu „Bogata sirotinja“, pjevačica Aleksandra Prijović se sa suprugom Filipom i njihovim sinom Aleksandrom uputila u Monte Carlo. Mladom paru ovo je prvi zajednički ljetni odmor sa sinom, na kojem neće zaboraviti ni svoju prvu godišnjicu braka.


– Pišem vam iz Monte Carla, uživamo s našim sinom. Ovo je sigurno najljepši odmor u našem životu – kaže Aleksandra za magazin Azra, koja se tri mjeseca nakon porođaja u punom sjaju vratila sceni i svojoj vjernoj publici. Ne krije radost što je spomenuta pjesma, kao i „Neponovljivo“, koju je također izdala tokom juna, osvojila simpatije i što važe za hitove koji će se sigurno slušati ovog ljeta.


Danas svjedočimo trendu u muzici po kojem, čini se, pjesme sve više liče jedna na drugu. No, Vi ste vjerni stilu i zvuku po kojem Vas publika od početka karijere prepoznaje. Koliko je teško u moru istih ostati svoj i je li to mač s dvije oštrice?


– Nisam neko ko osuđuje promjene i nove trendove, naprotiv, sviđa mi se sve to, ali sam i ovog puta odlučila da ostanem vjerna istom zvuku jer mislim da mi to najbolje leži. Ne mislim da je to mač s dvije oštrice, jer se nikada ne zna kako će pjesma proći. Svako od nas pjevača treba da pjeva ono što mu prija i za šta vjeruje da je dobro. Ja sam tako uradila i ovog puta.


Kojim kriterijima se vodite kada birate pjesme koje ćete pjevati?


– Do mene dolaze pjesme koje su moj fazon, a Filip mi je tu uvijek najoštriji kritičar i učestvuje u svemu. Nikada nije pogriješio i ja mu uvijek vjerujem. Zajedno smo birali ove dvije pjesme koje su objavljene, ali i pjesme za album koji će izaći krajem godine.


Ljeto je tradicionalno period kada pjevači imaju najviše posla i nastupa. Dolazite li u skorije vrijeme u Sarajevo?


– Volim Sarajevo, ali, za sada, nemam zakazan nastup. Čim bude, jedva čekam da se družimo. Cijelo ljeto mi je radno i, iako sam dozirala nastupe zbog bebe, svakako će to biti udarnički tempo.


Imate mogućnost  da svakodnevno o poslu učite od najveće muzičke zvijezde ovih prostora, Lepe Brene. Za koje savjete ste joj naročiti zahvalni?


– Svaki savjet od muzičke veličine kakva je Brena je dragocjen. Pričamo o svemu, ali ona kao pravi profesionalac i neko ko vjeruje u mene uvijek kaže da trebam slušati sebe. Do sad se uvijek ispostavljalo da je tako najbolje.


Mnogi na porodiljskom ostaju i godinu, no, Vi ste svoj skratili i muzici se vratili tri mjeseca nakon rođenja Aleksandra. Kako balansirate posao i odgoj?


– Jedva sam čekala da ponovo počnem da pjevam i radim. Svaki sat bez Aleksandra je težak ali sam sve organizovala tako da, kada krenu nastupi, budem odsutna po nekoliko sati. Taman noću dok on spava i ja se vraćam. Mislim da je sve do dobre organizacije.  

 

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina Azra.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI